Informació general

Coronavirus

El trencadís de la riera d'Alforja (crònica del divuitè dia de confinament)

A hores d'ara no es pot precisar si les obres de reparació de la riera d'Alforja estan sotmeses a l'aturada per motiu del confinament total

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte de les obres a la riera d'Alforja, aquest matí
Aspecte de les obres a la riera d'Alforja, aquest matí | Lluís Rovira i Barenys

A hores d'ara no es pot precisar si les obres de reparació de la riera d'Alforja estan sotmeses a l'aturada per motiu del confinament total. Ahir s'hi van veure treballadors però aquest matí està tot aturat. Ara, en plena primavera, no estem en època de rierades però amb el clima tan revoltat que tenim mai se sap. El temporal del 22 d'octubre de l'any passat va provocar importants danys a la canalització de la riera i la seva reparació no va començar fins gairebé quatre mesos després. A meitats d'aquest passat mes de febrer l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) iniciava les obres que han comportat la retirada de sediments acumulats en diferents parts de la llera de la riera i la demolició del mur central de la canalització, que l'aiguat de l'octubre havia fet caure. En aquest temps que han durat les obres hem vist com reconstruïen aquest mur amb una nova tècnica. S'han col·locat pedres dins d'una malla metàl·lica que recorden un trencadís. Aquesta és la tasca de reconstrucció que els operaris estaven fent aquests dies. Quan van començar les obres ja es va dir que el termini d'execució dels treballs seria d'uns nou mesos i això ja ens porta directament a la tardor, l'època de les rierades. Veient la minuciositat de les feines de reconstrucció, ara entenem els terminis. A més, ara el coronavirus hi suma una demora afegida.

Sirenes i butà

Ahir, a les vuit del vespre, un seguici de cotxes policials i de bombers van aturar-se davant d'un edifici del barri de la Parellada fent sonar les sirenes. Des d'un vehicle policial es va exhibir un cartell felicitant un xiquet i des del balcó de l'edifici on se suposa que hi havia el xiquet amb la seva família es va aplaudir l'acció. A continuació i uns deu minuts després de les 8 del vespre, quan la gent ja havia deixat d'aplaudir als balcons, aquesta corrua de cotxes oficials arribava davant l'hospital lleuger fent sonar les sirenes durant uns breus moments. Després d'això, es van dissoldre. No sabem si es tracta d'un nou servei policial a la carta, com una mena de tuna que et venen a rondar sota el balcó si ho demanes. Hem mirat al sempre actiu twitter de la Policia Local i no en diu res d'això. Ens quedem amb el dubte i seguirem observant si proliferen aquestes accions sonores per Cambrils. Ah, per cert, el que sí que hi diu al compte de twitter de la Policia Local és que si alguna persona necessita bombones de butà que truquin al telèfon 900 321900 i li serviran les bombones a domicili. Els de Repsol, no la policia.

Prop dels 20.000 infectats a Catalunya

Les darreres dades oficials a Catalunya donen la xifra de gairebé 20.000 infectats i un total de 1.849 morts per coronavirus. Ahir, el doctor Oriol Mitjà, investigador de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses i assessor de l'OMS, va manifestar que s'esperava que encara hi hauria uns cinc o sis dies intensos pel que fa a infectats pel coronavirus i que fins a meitats d'abril no s'arribarien a tenir controlades les Ucis dels hospitals pel que fa a nombre d'infectats. El doctor també aposta perquè quan s'acabi el confinament tothom es pugui fer un test ràpid per veure si pateix o ha patit el coronavirus. Si és donés positiu voldria dir que l'usuari ja ha patit la malaltia i ja ha desenvolupat immunitat. Oriol Mitjà també aposta per la geolocalització a través dels telèfons mòbils per saber si una persona ha estat en contacte amb algun infectat. Veurem què passarà però, definitivament, el retorn a la normalitat tindrà moltes fases, pel que s'està veient.

 

Comenta aquest article