Informació general

Coronavirus

El Ministeri de Sanitat prohibeix les vetlles i només permet l'assistència de tres familiars a les cerimònies fúnebres

Per Redacció

Imatge d'arxiu del cementiri parroquial de Cambrils, el passat mes de novembre
Imatge d'arxiu del cementiri parroquial de Cambrils, el passat mes de novembre | Lluís Rovira i Barenys

El Ministeri de Sanitat ha prohibit tots les vetlles –independentment de la causa de la mort i de si se celebren en instal·lacions públiques o privades, inclosos els domicilis particulars–, per limitar la propagació i el contagi pel COVID-19. Així ho recull l'ordre ministerial publicada, el 30 de març, al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), que especifica que en el cas de morts per COVID-19 no es podran realitzar pràctiques de tanatoestètica, intervencions de tanatopràxia, ni intervencions per motius religiosos que impliquin procediments invasius al cadàver.

La norma recull altres mesures excepcionals com la restricció de les cerimònies fúnebres. En aquest sentit, es posposarà la celebració de cultes religiosos o cerimònies civils fúnebres fins que finalitzi l'estat d'alarma. No obstant això, a l'enterrament o comiat per a la cremació de la persona morta, es permetrà l'assistència de tres familiars o persones properes. Aquestes persones hauran de respectar sempre la distància d'un a dos metres entre elles.

L'ordre també regula, a proposta del Ministeri de Consum, algunes de les condicions de contractació dels serveis funeraris.

Comenta aquest article