Informació general

Coronavirus

L'equip de metges i investigadors de la Fundació Lluita contra la Sida, IrsiCaixa i l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol posa en marxa la campanya #JoEmCorono

Per Redacció

L'entrenador i exjugador de futbol, Pep Guardiola, és un dels que ja s'ha sumat a la campanya
L'entrenador i exjugador de futbol, Pep Guardiola, és un dels que ja s'ha sumat a la campanya | Cedida

L'equip de metges i investigadors de la Fundació Lluita contra la Sida, IrsiCaixa i l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol està treballant a marxes forçades per donar resposta al més aviat possible a la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Per aquest motiu, s'ha posat en marxa la campanya #JoEmCorono –a la qual ja s'hi han sumat nombrosos rostres coneguts– que pretén recaptar fons econòmics per avançar en investigació. 

Espanya és un dels països més afectats per la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19), que està causant milers de morts al món. L'equip de metges i investigadors ha començat un assaig clínic pioner, el primer aprovat per l'Agència Espanyola del Medicament, amb l'objectiu de definir quins fàrmacs serviran per tractar de manera immediata als infectats i prevenir el contagi en els seus contactes. A través d'un altre projecte, també estan treballant en una vacuna contra el virus.

Des de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelona), la Fundació Lluita contra la Sida i l'Institut d'Investigació de la Sida IrsiCaixa es treballa de forma incansable per lluitar contra la pandèmia a curt i llarg termini. D'una banda, el Dr. Bonaventura Clotet i el Dr. Oriol Mitjà lideren un assaig clínic que pretén frenar la transmissió de virus. D'altra banda, els doctors Bonaventura Clotet, Roger Paredes, Julià Blanco, Jorge Carrillo i Nuria Izquierdo treballen en un projecte conjunt amb el Barcelona Supercomputing Center (BSC), l'IRTA-CReSA i Grifols, que té com a objectiu desenvolupar fàrmacs, anticossos i una vacuna contra el nou coronavirus i altres futures amenaces similars.

La campanya està oberta a donacions econòmiques, des de 5 euros, 10 euros, 20 euros o quantitats superiors. Per fer-ho efectiu cal adreçar-se a la seva pàgina web. Actualment, la recaptació ja és de més d'1,5 milions d'euros. 

Comenta aquest article