Societat

Coronavirus

L'ANC posa en marxa una xarxa de cosidors i cosidores de mascaretes a Cambrils

Un cop fetes, es distribuiran, d'acord amb l'Ajuntament de Cambrils que decidirà a quines entitats del municipi es poden donar en funció de les necessitats

Per Redacció

Mascaretes
Mascaretes | Cedida

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha posat en marxa una campanya per fer arribar 105.000 mascaretes d'ús no sanitari a la ciutadania. D'una banda, des d'avui, dimarts 31 de març, es posen mascaretes a disposició de tothom als supermercats i d'altra, se'n cosiran i es donaran a les entitats locals.

Xarxa de cosidors i cosidores de mascaretes a Cambrils

Una acció dins aquesta campanya és la confecció de mascaretes d'ús no sanitari, de cotó de 200 grams i amb material hidròfug, resistent a 30 rentades, mitjançant una xarxa de cosidors i cosidores que donen suport a les diferents territorials i la donació a col·lectius que en puguin necessitar com residències d'avis, gent gran, persones en situació de vulnerabilitat o personal essencial que treballa en comerços locals.

L'ANC de Cambrils ha rebut material per cosir 1.000 mascaretes que es distribuiran amb la complicitat de l'Ajuntament de Cambrils que decidirà a quines entitats del municipi es poden donar en funció de les necessitats, d'acord amb les instruccions del Servei Català de Salut i de Protecció civil per evitar riscos. Les cosiran aquesta setmana una xarxa de persones voluntàries que s'han ofert a col·laborar de manera desinteressada amb la campanya.

Mascaretes als supermercats Bon Preu i Esclat

Pel que fa a la producció, l'entitat a través de Tèxtil Rosdan, l'empresa que els darrers anys ha elaborat la samarreta de l'11 de Setembre, s'ha proveït del teixit adequat (cotó 100 % de 220 grams de gruix), n'ha fet el tractament hidròfug per augmentar-ne la seguretat i l'ha tallat industrialment.

Respecte a la distribució, l'ANC ha arribat a un acord amb la cadena de supermercats Bonpreu i Esclat. Aquestes mascaretes no es cobren. Es poden adquirir amb un donatiu i, per tant, es tracta d'una aportació voluntària. En cap cas, s'acceptarà diners en efectiu per evitar riscos i si alguna persona vol fer-ho, se'l derivarà a fer a través de la web de l'Assemblea.

Els ingressos d'aquesta iniciativa aniran íntegrament destinats a la recerca i tractament del coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19) als hospitals catalans. Els lots contenen dues teles i una cinta de goma, amb les quals es podrà confeccionar dues mascaretes per a ús personal i no per a ús sanitari. També hi ha un seguit d'instruccions per facilitar la confecció, que es podrà fer tant a mà com amb màquina de cosir.

L'entitat recomana rentar les mascaretes abans d'utilitzar-les amb aigua i lleixiu a una temperatura mínima de 60 °C. Aquest procés s'ha de repetir cada vegada després del seu ús. El tractament hidròfug del teixit desapareix després de 30 rentades.

Segons Elisenda Paluzie, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, "L'ANC es posa al servei del govern català, dels nostres ajuntaments i del conjunt de la ciutadania per ajudar a superar aquesta crisi amb iniciatives com el telèfon d'atenció psicològica i una campanya per produir i distribuir mascaretes d'ús no sanitari".

 

Comenta aquest article