Informació general

Entrevista a l'alcaldessa de Cambrils

Camí Mendoza agraeix l'actitud dels cambrilencs davant la crisi del coronavirus (conté vídeo amb l'entrevista)

L'alcaldessa considera que la ciutat viu amb certa tranquil·litat malgrat els casos detectats i el confinament de la població

Per Redacció

Una imatge de la entrevista amb l'alcadessa de Cambrils
Una imatge de la entrevista amb l'alcadessa de Cambrils | Redacció

En la seva primera entrevista des que va esclatar la crisi del coronavirus, l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha explicat a revistacambrils.cat com està afrontant l'Ajuntament cambrilenc la situació creada per la Covid 19 i el confinament de la població des de fa més de dues setmanes. L'alcaldessa, que està en contacte constant amb el departament de Salut i amb la directora de l'Hospital Lleuger per estar informada de l'evolució de la pandèmia, constata que a dia d'avui "a Cambrils, que no està aïllat del món, hi ha una situació d'una certa normalitat", si bé adverteix que cal ser prudents. Explica que al municipi hi ha alguns casos de ciutadans afectats pel coronavirus, tot i que a les tres residencies de gent gran que hi ha no se n'ha detectat cap, una circumstància que creu que és "tranquil·litzadora". Des de l'ajuntament es continuen prestant els serveis socials a les persones que ho necessiten "els presencials es donen amb les mesures de seguretat màximes que es poden fer, i els que no es poden fer s'atenen de forma telefònica"

Teletreball

La primera autoritat local explica que l'ajuntament funciona a traves del teletreball per evitar la seva paralització i continuar prestant els màxims serveis a la ciutadania per preparar "el dia de la sortida". En aquest sentit, assegura que la Casa de la Vila va adoptar de seguida les mesures sobre les que tenia competència i que no depenien d'altres administracions, com l'ajornament d'impostos i taxes municipals un mínim de tres mesos, i que estan en contacte amb les diferents associacions empresarials cambrilenques per analitzar la situació i veure quines són les possibles noves actuacions que es poden prendre. Fa pocs dies l'Ajuntament va agilitzar el pagament de factures als proveïdors per un valor de més de dos milions d'euros. L'alcaldessa destaca sobretot que ara per ara, del que estan més pendents és que les administracions catalana i espanyola concretin quins seran els mecanismes que donaran als municipis i així l'Ajuntament pugui adoptar noves ajudes als diferents sectors empresarials de Cambrils.

Fira de Cambrils, ajornada?

També en els pròxims dies l'ajuntament decidirà què passa finalment amb la Fira de Cambrils. Mendoza no avança si se suprimirà definitivament o s'ajornarà a un altre mes d'aquest any, com ja ha passat amb la Mostra Nàutica que s'ha posposat fins el mes de setembre. D'altra banda, l'alcaldessa està en contacte amb els portaveus municipals de forma telemàtica i han establert una reunió setmanal els dimecres a la tarda, tot i que reconeix que a través del telèfon i del whatsapp també mantenen la relació i s'intercanvien informacions i consultes.

L’Apunt

Entrevista via Zoom
L'entrevista amb l'alcaldessa es va enregistrar ahir dilluns al vespre, a quarts de 8 del vespre. Des de la redacció de Revista Cambrils, el president de l'Associació Cultural Revista Cambrils, Josep Capella, i el director de Revista Cambrils, Lluís Rovira, van formular un seguit de preguntes a l'alcaldessa que des de casa seva va respondre a través d'aquesta aplicació informàtica. Aquesta aplicació permet gravar la connexió que és la que us oferim adjunta a la notícia.

Comenta aquest article