Informació general

Coronavirus

Primavera «segrestada» (crònica del dissetè dia de confinament)

Les baixes temperatures, la pluja i, sobretot, la nevada a les muntanyes properes van ser protagonistes de l'inici de la tercera setmana de confinament

Per Lluís Rovira i Barenys

La muntanya de la Mola i serres del voltant amb neu, en una imatge presa des de Montbrió
La muntanya de la Mola i serres del voltant amb neu, en una imatge presa des de Montbrió | Cedida

La meteorologia va agafar un paper protagonista destacat en la jornada d'ahir. Les baixes temperatures, la pluja i, sobretot, la nevada a les muntanyes properes van ser protagonistes de l'inici de la tercera setmana de confinament. La neu va caure sobre la serralada prelitoral fins a una cota de 300-400 metres. Les muntanyes properes, la Mola, serra de Llaveria, Escornalbou,... mostraven els efectes de la nevada. El temps hivernal continua tot i que les prediccions meteorològiques assenyalen que les precipitacions de neu, avui, es restringiran al Pirineu i Prepirineu. El confinament ha fet que els cambrilencs i cambrilenques haguem contemplat la nevada a distància sempre hi quan les vistes des de l'habitatge de cadascú ho permetin. Estem vivint uns dies de temps hivernal ja en primavera, cap cosa estranya en el clima mediterrani i tot apunta a una millora progressiva del temps de cara a finals de setmana. Però, tot s'ha de dir, el fet que plogui i faci fred al carrer fa més fàcil conformar-se al confinament dins les llars, que ara ens toca viure. Tot i això, es preveu una primavera "segrestada" pel coronavirus ja que a aquestes alçades de la pel·lícula tots tenim clar que el confinament encara va per llarg.

Tecnologia en temps de confinament

L'activitat periodística a revistacambrils.cat no s'ha aturat en cap moment i fins i tot s'ha intensificat en aquests dies de confinament per tal d'acostar-vos tota la informació al voltant d'aquesta crisi del coronavirus, amb clau i visió local. Ahir, dilluns, va ser un dia intens i al vespre gravàvem una entrevista amb l'alcaldessa, Camí Mendoza, fent servir la tecnologia actual i que com a efecte rebot del confinament, ens ha fet més present que mai. La tecnologia que tenim a l'abast ens ha permès fer un espai televisiu amb els periodistes a la redacció i la persona entrevistada, a casa seva, tal com estem veient aquests darreres dies en molts programes televisius. Aquests dies les connexions via Skype, WhatsApp, Zoom, .... estan a l'ordre del dia i si una cosa ha servit aquest confinament ha estat per a fer-nos tots una mica més experts en aquestes aplicacions tecnològiques. I també ha posat en evidència que segons quin tipus de reunions es poden fer perfectament sense necessitat de desplaçaments, una qüestió que serà força analitzada quan s'acabi aquest període de confinament.

Tercer país del món amb nombre de casos de coronavirus

Les dades d'ahir mostraven un alentiment de l'expansió del coronavirus. Disset dies després de decretar-se l'estat d'alarma i del confinament de la població la corba d'infeccions continua a l'alça però no amb la rapidesa que tenia fins ara. Aquestes dades concorden amb les previsions menys alarmants que han fet els experts tot i que cal dir que la falta de tests fa que no es coneguin amb exactitud el nombre real de casos infectats. Ara bé, si es mantenen aquestes taxes els dies vinents, el nombre d'infeccions s'aniria reduint de dia en dia.

D'altra banda, si ahir dèiem que l'estat espanyol era el quart país del món amb més casos de coronavirus, ara ja n'és el tercer ja que els darrers 5.000 casos nous de les darreres hores l'han fet passar per davant de la Xina. Per davant segueixen els EEUU i Itàlia.

Viaducte de Duesaigües, ahir, amb neu / Foto: cedida

 

 

Comenta aquest article