Informació general

Coronavirus

Les manualitats de la canalla surten als balcons (crònica del tretzè dia de confinament)

El confinament de la canalla és tot un maldecap per als pares i mares que s'han d'empescar la manera de conduir satisfactòriament aquesta inesperada situació

Per Lluís Rovira i Barenys

Pancartes penjades a un balcó del barri de l'Eixample, ahir al matí
Pancartes penjades a un balcó del barri de l'Eixample, ahir al matí | Lluís Rovira i Barenys

El confinament de la canalla és tot un maldecap per als pares i mares que s'han d'empescar la manera de conduir satisfactòriament aquesta inesperada situació. Són moltes hores a casa i hi ha d'haver temps per a tot. Els centres educatius ja s'han anat posant en contacte telemàticament per poder avançar en el temari del curs, en algunes franges d'edat. A banda, els recursos audiovisuals també juguen un paper molt important. A través de les xarxes hi ha penjats vídeos, alguns amb actualització diària, i alguns fets per xiquets i xiquetes cambrilencs, que mostren el que fan diàriament i donen idees a la gent de la seva edat. Entre aquestes coses a fer hi han els treballs manuals que alguns, en forma de missatges d'ànim, s'exposen als vidres i balcons de les cases. En un temps de confinament, amb totes les activitats aturades, aquestes exposicions de balcó posen una nota de color a un paisatge urbà de "crisi". El balcó que mostra la fotografia d'aquest article es troba al barri de l'Eixample i se suma als missatges positius i d'encoratjament cap els que han de mantenir la seva activitat, entre els que s'hi troben els sanitaris i els policies.

La Policia Local es reivindica via Twitter

La Policia Local, aquests dies de confinament, es mostra molt activa. No hi ha dia que no informi de noves denúncies a gent que no compleix el confinament o que es passa de llest. En aquest grup dels que podríem anomenar espavilats s'hi compta aquella persona que feia trajectes continuats al supermercat a fer petites compres o aquells dos que passejaven el gos a dos quilòmetres lluny de casa. A més, aquests dies també han enxampat dues persones que traficaven amb droga i alguna altra que estava en recerca judicial. Ahir mateix van "interceptar un major d'edat amb historial policial" juntament amb un altre que feia 12 dies que s'havia escapolit d'un centre de menors i que "havia estat vagant per diferents llocs i poblacions". I això la Policia Local ho fa saber a través del compte de Twitter, un compte força actiu. Per cert, ahir a través d'aquest compte de Twitter també es reivindicava aquesta feina que fa la Policia Local aquests dies. El tuit deia que "tenim part del nostre personal de la Unitat Administrativa que treballa colze a colze dins de la comissaria amb polis uniformats, i l'altre recolzant-nos telemàticament". Aquest tuit es va enllaçar amb la nota informativa que havia fet l'Ajuntament en què deia que més de 400 treballadors i treballadores de l'Ajuntament estaven fent teletreball des de les seves cases. Sembla ser que la Policia Local no es va veure reflectida en aquesta notícia i van voler reivindicar-se via tuit. Per cert, més de 400 treballadors i treballadores de l'Ajuntament i sense comptar el cos de la Policia Local!!! Déu n'hi do quanta gent tenim treballant a l'Ajuntament!

Tests defectuosos de detecció del coronavirus

La gestió d'aquesta crisi sanitària que n'està fent el govern espanyol està rebent crítiques des de diferents tribunes europees. Ahir vam saber que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, havia paralitzat durant una setmana la compra de material sanitari per la centralització de la gestió d'aquesta crisi i que el mateix govern espanyol havia comprat una partida defectuosa de tests ràpids del coronavirus. Ahir, a més, va ser el dia amb més víctimes del coronavirus a Catalunya, amb 208 morts més i 1.348 nous casos registrats. I ahir, també, va ser el dia que el govern espanyol es va oposar a endurir les mesures de confinament a la conca d'Òdena sol·licitades pel govern català.

Comenta aquest article