Informació general

Coronavirus

Autocaravanes, el confinament amb rodes

El tancament dels càmpings ha propiciat que moltes autocaravanes hagin emprès el camí de retorn cap els seus països d'origen

Per Lluís Rovira i Barenys

Dues autocaravanes amb matrícula britànica, aquest passat dimarts, a la zona de l'Esquirol
Dues autocaravanes amb matrícula britànica, aquest passat dimarts, a la zona de l'Esquirol | Lluís Rovira i Barenys

Aquests dies de confinament de la població i de l’aturada de l’activitat es poden veure algunes autocaravanes amb matrícula estrangera que volten o estan estacionades en alguna part del terme municipal cambrilenc. En els mesos d’hivern és freqüent que els càmpings acullin autocaravanistes jubilats procedents de diferents països europeus i que fan estades llargues, que en alguns casos acostumen a durar fins el mes de juny. La crisi provocada per l’expansió del coronavirus ha propiciat el tancament precipitat dels càmpings i la majoria dels autocaravanistes ja han marxat cap els seus països d’origen. Però no tots i aquest passat dimarts encara era possible veure’n un parell, per exemple, per la zona de l’Esquirol. Berta Cabré, vicepresidenta de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre i gerent del càmping Joan, explicava a revistacambrils.cat que els càmpings de la demarcació van decidir tancar portes la primera setmana del confinament, “en el nostre cas, el 14 de març ja no vam fer cap entrada al càmping. Vam recomanar a la gent que teníem que restés confinada i vam obrir el supermercat per a que es poguessin proveir. Els vam recomanar que marxessin als seus països i el dia 21 marxaven els tres darrers clients”. Berta Cabré també explicava que des dels càmpings s’havia contactat amb els consolats corresponents per tal de facilitar la informació pertinent als campistes i lliurar-los els papers que necessitessin. Ara els càmpings de tota la demarcació estan tancats i només mantenen operatius els serveis de manteniment bàsic i de vigilància.

Se’ls deixa pernoctar

Les autocaravanes que encara es poden veure de tant en tant es troben de retorn cap el seu país d’origen. De moment les fronteres no estan tancades per a sortir de l’estat espanyol. En el cas de les autocaravanes que estacionen a Cambrils, fonts municipals han explicat a revistacambrils.cat que se les deixa pernoctar i es considera que dins el seu vehicle ja estan confinats ja que “una autocaravana gaudeix de la definició de domicili”. També confirmen que el nombre d'aquests vehicles, en aquests moments, és reduït i que mentre els seus ocupants estiguin confinats a dins no se’ls molesta, “si tenen qualsevol necessitat urgent, en ser europeus, ja saben que poden trucar al 112”.

Comenta aquest article