Informació general

Coronavirus

Més de 400 treballadors i treballadores de l'Ajuntament de Cambrils ja teletreballen des de casa

El Departament d’Informàtica també ha implantat un sistema de videoconferència per les reunions de les comissions i altres òrgans

Per Redacció

El personal de l'Ajuntament de Cambrils ja pot teletreballar des de casa seva
El personal de l'Ajuntament de Cambrils ja pot teletreballar des de casa seva | Cedida

Més de 400 treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Cambrils –un 95%– ja estan teletreballant de forma remota a les seves cases gràcies a la implementació d’eines tecnològiques com l’escriptori virtual, l’accés al correu corporatiu i altres sistemes col·laboratius a través d’Internet. D’aquesta manera, el personal municipal pot accedir des de l’ordinador de casa a totes les aplicacions i unitats de xarxa interna que utilitza habitualment al seu lloc de treball presencial de l’Ajuntament. Tots els documents de treball en xarxa estan penjats en servidors al núvol i s’ha creat un registre d’expedients virtual per poder continuar les tramitacions.

El departament d’informàtica de l’Ajuntament també ha desplegat un sistema de videoconferència perquè les comissions informatives, juntes de govern i de portaveus i altres òrgans municipals es puguin seguir reunint amb totes les garanties. L’eina Microsoft Teams permet celebrar reunions, mantenir debats virtuals i enregistrar les sessions de manera segura.

Reforç de la centraleta telefònica

D’altra banda, des de la setmana passada la centraleta i els telèfons dels serveis essencials s’han reforçat i estan desviats a dispositius mòbils per poder prestar atenció telefònica a la ciutadania sense que els treballadors i treballadores s’hagin de desplaçar.

El regidor de Govern Obert, Eduard Pellicer, ha destacat l’esforç del personal d’Informàtica que ha hagut de treballar a contrarellotge per implantar el sistema i a la resta de treballadors i treballadores que s’han hagut d’adaptar a les noves eines en molt poc temps per poder seguir fent la seva feina amb la màxima normalitat.

Comenta aquest article