Societat

Coronavirus

Un grup de cambrilenques engega una iniciativa per enviar missatges positius i d’ànims a la Residència Baix Camp

Per Anna Fargas

Cartell de la campanya
Cartell de la campanya | Cedida

Un grup de cambrilenques ha engegat una iniciativa per tal de donar suport a través de missatges positius i d’ànims a les persones que viuen a la residència Baix Camp de Cambrils i també a l’equip de professionals que dia a dia les està atenent i cuidant. La iniciativa d'aquestes cambrilenques ha sorgit després de conèixer la proposta d’altres centres com ara l’Institut Pere Mata on es demanava que s’enviessin missatges d’ànims a través de correu electrònic. Van pensar que aquesta iniciativa també podria ajudar a les àvies i els avis que viuen a la residència Baix Camp de Cambrils. Els missatges es poden enviar a animsbaixcamp@gmail.com

La residència Baix Camp ha rebut aquesta iniciativa amb agraïment i considera que pot produir un efecte molt positiu tant a les persones residents, que tot i rebre trucades dels familiars, no poden rebre les seves visites; com a l’equip de professionals per l’esforç i energia que posen en la cura i atenció dels avis i àvies en una situació tan complicada com la que s’està vivint en tot el territori. La directora de la residència Baix Camp, Glòria Vilà, ha recomanat que s’enviïn missatges positius i d’ànim a través d’escrits, dibuixos o fotografies. “Les àvies i avis del centre estan informats del que passa a l’exterior i entenen la situació, per això seria bo que els arribessin missatges optimistes, que les persones els escriguin explicant qui són i els ànims que els hi volen transmetre. Això els pot ajudar molt tant a ells que durant aquests dies no poden sortir del centre, com al nostre equip de professionals”.

Aquests missatges positius s’han d’enviar a l’adreça de correu electrònic animsbaixcamp@gmail.com . Cada dia l’equip de la residència llegirà aquests missatges a les àvies i avis i penjarà els dibuixos i fotografies en les sales de la residència per tal de tenir sempre present aquesta escalfor enviada pels cambrilencs i cambrilenques.

Replicar la iniciativa a altres centres

Les cambrilenques que estan duent a terme aquesta iniciativa animen a que altres persones es posin en contacte amb residències de gent gran o altres centres d’atenció a les persones que els hi siguin propers i preguntin si una acció semblant els hi podria ser útil i, si el centre ho veu viable, aquestes mateixes persones repliquin la iniciativa.

Comenta aquest article