Informació general

Coronavirus

Cambrils - Salou, quan el coronavirus ens deixa sense turisme (crònica de l'onzè dia de confinament)

Per l’avinguda de la Diputació, nexe de connexió amb la veïna població de Salou, hi passa de tant en tant algun cotxe o alguna furgoneta. I més de tant en tant, algun autobús del Plana que va buit

Per Lluís Rovira i Barenys

Monòlit a l'entrada de Salou, des de l'avinguda de la Diputació
Monòlit a l'entrada de Salou, des de l'avinguda de la Diputació | Lluís Rovira i Barenys

L’ambient de la part de llevant del terme municipal cambrilenc, a tocar amb Salou, és el que es pot observar a la fotografia de capçalera. Tot més pelat que un jonc, sense ni una ànima al carrer, amb les botigues i establiments de restauració tancats i els hotels barrats. I això acompanyat d’un dia gris i fred, fa la sensació que tornem cap a l’hivern quan realment estem a pocs dies de la Setmana Santa. Per l’avinguda de la Diputació, nexe de connexió amb la veïna població de Salou, hi passa de tant en tant algun cotxe o alguna furgoneta. I més de tant en tant, algun autobús del Plana que va buit.

Cambrils i Salou, en aquesta part del terme es fonen en un i en plena temporada alta aquesta part del territori es converteix en una zona totalment impersonal, on el visitant no sap ben bé en quin municipi es troba. Ara, en aquests moments d'aturada obligada, el monòlit amb el nom de Salou es veu d'una hora lluny i fins i tot sembla que s’aixequi amb més rotunditat que mai davant l’escassedat de moviment humà a la zona.

Comprar al súper

El confinament es va fent més sever i això es nota de dia en dia. La Policia Local va advertint, a través d'uns comunicats o via twitter, que hi ha gent que se salta les restriccions i són denunciats. El darrer és el cas del veí que ha estat denunciat per fer desplaçaments continuats a un supermercat per fer compres molt petites. Potser l'home va interpretar malament això de la compra de proximitat. La qüestió, doncs, planteja molts interrogants; què són compres petites? qui estipula les dimensions de la compra? com s'ho ha fet l'agent que ha enxampat aquest comprador reincident, s'ha amagat darrera un fanal a l'estil inspector Clousseau i ha anat comptant les vegades que anava al súper? Ho haurem de deixar a la imaginació de cadascú. Ara bé, aquestes històries del confinament donen material per a fer un relat de contes. Ahir mateix, els Mossos en un dels seus controls, a Sant Andreu de la Barca, van enxampar un home amagat en un maleter d'un vehicle que va assegurar als agents que anava a veure la seva àvia. Insuperable.

Més casos nous que a Itàlia

Les darreres informacions sobre l'expansió de la pandèmia del coronavirus apunten que el confinament es podria allargar fins el mes de juny, tot i que els efectes del confinament es podrien començar a notar ja a partir del proper cap de setmana. Ahir va ser el dia en el que l’Estat espanyol va superar Itàlia en nombre de casos nous de coronavirus i ja s'ha convertit en el principal focus d’Europa. Ahir hi va haver mig miler de morts i 6.584 casos confirmats davant dels 5.249 que es van produir a Itàlia i avui és el dia en el que el Congrés avalarà la pròrroga de dues setmanes de l'estat d'alarma.

Avinguda de la Diputació sense circulació de vehicles, ahir al migdia / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article