Informació general

Coronavirus

L'hotel del Pòsit, una altra «víctima» del coronavirus (crònica del desè dia de confinament)

En aquest cas cal parlar de mala sort amb majúscules ja que després de tot el retard que ve acumulant aquesta obra això suposarà, evidentment, un nou retard

Per Lluís Rovira i Barenys

Plaça del Pòsit, aquest diumenge al migdia
Plaça del Pòsit, aquest diumenge al migdia | Lluís Rovira i Barenys

L’hotel del Pòsit és una altra de les víctimes de la crisi del coronavirus. I en aquest cas cal parlar de mala sort amb majúscules ja que després de tot el retard que ja venia acumulant aquesta obra aquest nou entrebanc suposarà, evidentment, un nou retard. A finals d'aquest passat mes de febrer, concretament el dia 27, des de l’Ajuntament es va notificar que, finalment, s’havia desencallat tota la problemàtica que impedia tirar endavant les obres de l’edifici. Poc després d'això, ara feia just un parell de setmanes, ja s’havien vist els primers moviments d’obres a la plaça del Pòsit. Uns moviments que han servit per fer la neteja del solar i descobrir les pilastres que pugen del pàrquing per començar-ne l’estructura superior. El coronavirus va dir prou i just a l’inici dels dies de confinament, l’empresa constructora va aturar les obres.

Recordem que quan es va presentar el primer projecte de construcció de l’hotel a la plaça del Pòsit era l’octubre de 2013 i en aquell moment es feia una previsió que l’hotel s’inaugurés el juny de 2015. Han passat gairebé cinc anys i després de superar tot un munt de traves de tot tipus en forma d’informes tècnics i modificacions del projecte i, més difícil encara, després de trobar la solució al conflicte d’interessos amb l’empresa concessionària del pàrquing, ara s’hi ha sumat el coronavirus per acabar-ho d’adobar. Realment sembla que aquestes obres estiguin maleïdes.

Uns treballen i els altres no

El sector de la construcció és un dels que se’ls ha permès continuar treballant aquests dies de confinament general. En tot cas depèn de cada empresa decidir si es treballa o no. L’empresa que iniciava la construcció de l’hotel del Pòsit ha aturat les obres però la que estava fent la remodelació de l’antic hotel Príncep, a la plaça de l'església de Sant Pere, va continuar treballant la setmana passada però aquesta ja no ho ha fet. D’altra banda, l’edifici d’habitatges que s’està fent al costat de l’Ateneu Juvenil manté l’activitat. Els operaris que hi treballen duen mascaretes però l’obra no s’atura. Tot és molt complicat en aquests moments d'incertesa i les empreses hauran de fer molts equilibris per salvar llocs de treball. Ahir el Fons Monetari Internacional avisava que la recessió pel coronavirus serà igual o pitjor que la crisi del 2008, tot i que també va dir que s’espera una recuperació de cara al 2021.

20% de la població mundial confinada

Poc a poc ens estem acostumant al confinament. D'alguna manera o altra agafem les rutines diàries que comporta aquesta situació d'emergència sanitària. Anem sumant iniciatives i gestos de solidaritat, ja sigui en forma de voluntariat, ja sigui per sortir al balcó cada dia a les vuit del vespre a aplaudir el sector sanitari. En aquest sentit, ahir es va fer per segon dia consecutiu, la concentració de vehicles policials davant l'hospital lleuger per fer sonar les sirenes dels vehicles com a suport als sanitaris. I finalment, com a dada del dia, a hores d'ara al voltant d'un 20% de la població mundial, uns 1.500 milions de persones, són en confinament parcial o total per la crisi del coronavirus.

 

 

 

Solar de la plaça del Pòsit on s'ha de construir l'hotel, aquest passat diumenge / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

 

Comenta aquest article