Informació general

La natura s’obre pas (crònica del novè dia de confinament)

El passeig litoral de Ponent, una de les icones cambrilenques associada al lleure i l'esport més de base, ahir, presentava un aspecte inèdit

Per Lluís Rovira i Barenys

Passeig de Ponent a l'alçada del Dorado ahir al matí
Passeig de Ponent a l'alçada del Dorado ahir al matí | Lluís Rovira i Barenys

El passeig litoral de Ponent, una de les icones cambrilenques associada al lleure i l'esport més de base com és caminar, patinar, anar amb bici i que, a més, registra uns pics d’incidència molt grans durant el cap de setmana, ahir, presentava un aspecte inèdit. Es fa difícil trobar adjectius que puguin descriure la sensació de solitud d'ahir i més en un lloc on sempre et trobes gent, i no poca. A mig matí, en una incursió feta a quatre trams diferents d’aquest passeig litoral només vaig poder comptar tres persones que passejaven gossos en els espais verds de la zona més propera al centre urbà. Concretament a les zones enjardinades litorals de prop de la vil·la romana de la Llosa. Ah, i una persona amb bici. I de sobte, un pensament em ve al cap, la natura s’obre pas davant l’espai que deixem els humans. Les cotorres –Déu n’hi do quantes n’hi ha!– es deixen veure i sentir amb contundència enmig d’un silenci que només trenca el brogit de la mar. També es veuen orenetes i pardals. I un gat que em segueix una estona i que fa cara de no entendre el que passa.

Sirenes policials de solidaritat amb els sanitaris

A les 8 del vespre, uns total de cinc vehicles, de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra, van estacionar-se davant l'entrada de l'Hospital Lleuger i van fer sonar les seves sirenes durant un parell de minuts per solidaritzar-se amb la feina que fan els sanitaris. Una acció que es va sumar als aplaudiments que la gent també va fer ahir des dels balcons de les seves cases.

Des del compte de Twitter de la Policia Local descrivien aquesta passada nit com a "trista, freda i mullada" i que l'acció d'ahir al vespre era per "donar una mica de calor humana als nostres companys/es d'Hospital Lleuger".

15 dies més d'estat d'alarma

L'anunci fet ahir de que l'estat d'alarma s'allargava 15 dies més no va agafar ningú per sorpresa. El cap de l'Estat va fixar la nova data de finalització d'aquest termini per l'11 d'abril, el Dissabte Sant. També tenim coll avall que molt possiblement es prorrogui aquesta data. També ens han estat avisant que aquests propers dies es pot enregistrar un pic extraordinari de la propagació del coronavirus, entre dimecres i dijous. Els hospitals ja s'estan preparant per aquesta contingència dins de les seves possibilitats.

D'altra banda i per apuntar una dada positiva, s'ha fet públic que a Marsella s'ha començat a aplicar un tractament que crea esperances de guariment del coronavirus. També cal apuntar que Itàlia sembla que ha aturat el pic de la malaltia, han baixat el nombre de contagis i de morts respecte al dia anterior.

Tram del passeig litoral de Ponent desert, ahir al matí / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article