Informació general

Coronavirus

Ciutadans demana que es retiri la inversió de la compra de l'antic celler de la Cooperativa i es destinin els diners a la crisi del coronavirus

Aquesta formació política aposta per modificar el pressupost municipal per prioritzar les mesures socials i econòmiques

Per Redacció

Edifici de l'antic celler de la Cooperativa Agrícola
Edifici de l'antic celler de la Cooperativa Agrícola | Lluís Rovira i Barenys

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament, Juan Carlos Romera, ha apostat "per modificar el pressupost municipal per garantir els fons necessaris per aplicar mesures socials i econòmiques per minimitzar en la mesura del possible l’impacte de la crisi del COVID-19". Segons Cs, "És un moment excepcional i els comptes s’hauran d’adaptar, marcant com a prioritat ajudar les famílies i també els empresaris locals", ha assegurat. Romera ha destacat que "des de Cs fem aquesta proposta des de la lleialtat i amb una predisposició total per ajudar el govern a introduir les modificacions de crèdit necessàries perquè el pressupost recentment aprovat pugui atendre la nova realitat del municipi". 

Entre les actuacions concretes plantejades, el portaveu municipal de Cs ha apostat "per retirar la inversió per la compra de l’edifici de la Cooperativa" i "per destinar aquests diners, més de 800.000 euros, i la resta del superàvit de l’any passat, que frega en total els dos milions d’euros, a afrontar la crisi del COVID-19 i ajudar el teixit empresarial. Això si finalment el govern espanyol permet que el superàvit municipal no s’hagi de destinar de forma obligatòria a eixugar deute", ha apuntat. Segons Romera, "des de Cs creiem que és moment de prioritzar el que és realment urgent".  

Pel que fa a les mesures econòmiques anunciades per l’Ajuntament i que van en la línia d’ajornar el pagament d’impostos i taxes, Romera les ha valorat positivament i ha destacat que "el sector turístic és vital i hem de ser al seu costat en aquests moments en què la Setmana Santa es dona per perduda i la temporada turística és un interrogant". Per últim, ha assegurat que "Cs seguirà donant suport al govern local en la gestió d’aquesta crisi i també seguirà fent propostes per millorar les mesures adoptades, que hauran de beneficiar també les famílies".  

Comenta aquest article