Informació general

Coronavirus

A més de dos metres de distància o com el maleït virus ens ha canviat el comportament social (crònica del sisè dia de confinament)

La gent que espera per entrar a l'oficina de Correus no ho fa en fileres, ho fa de manera dispersa, un cap aquí, l’altre cap allà i amb distàncies de més de dos metres, sense dir-se res i mirant de reüll la resta de veïns ocasionals

Per Lluís Rovira i Barenys

Gent esperant per entrar a l'oficina de Correus, ahir a quarts de 10 del matí
Gent esperant per entrar a l'oficina de Correus, ahir a quarts de 10 del matí | Lluís Rovira i Barenys

Aquests dies, l’oficina de Correus és oberta al públic però amb un funcionament adaptat al dictat de l’omnipresent coronavirus. A la porta d’accés s’hi col·loca una persona que fa entrar la gent d’un en un mentre la resta s’espera al carrer. I la gent que espera no ho fa en fileres, ho fa de manera dispersa, l'un cap aquí, l’altre cap allà i amb distàncies que van dels dos als cinc metres, sense dir-se res i mirant de reüll la resta de veïns ocasionals. Un altre dia també se n’haurà de parlar de com ens mirem la poca gent que ens creuem pel carrer que es podria definir com una barreja de recel i de certa desconfiança. A vegades sembla com si la persona que ens ve de cara per l’altra punta de carrer sigui un enorme coronavirus amb potes, si em permeteu la llicència.

Una altra aspecte que cal destacar, en el pla preventiu de l’expansió del coronavirus, és la intensificació de la neteja i la desinfecció a peu de carrer per part del personal de Secomsa, amb especial incidència a les zones dels contenidors de les escombraries i als llocs on hi ha comerços oberts. En aquest ambient, entre la reclusió i la prevenció, és com s’ha viscut, enguany, l’entranyable diada de Sant Josep.

"Resistiré con altura"

Els aplaudiments dedicats al personal sanitari que es fan cada dia a les vuit del vespre des dels balcons de les cases va a més. Cada dia duren una mica més que el dia anterior i s’acompanyen, en alguns casos, de música. La cançó “Resistiré”que va popularitzar el Duo Dinámico es va estenent poc a poc i s’està convertint en un dels hits de balcó. Però no és l’única cançó que s’escolta. Ahir al vespre des d’un balcó de l’Eixample s’escoltava el hit de Rosalia, “Con altura” i en un de la Parellada, música maquinera. El confinament, tal com hem vist a través de les xarxes, ha anat despertant inquietuds musicals amb ganes de mostra-la al veïnat. D'altra banda, la combinació dels dos títols, "Resistiré con altura", és força suggeridor.

El pic de la gràfica

I tot això passava en el dia que la xifra de contagiats i de morts s’ha continuat enfilant enfilant i no fa preveure, encara, que la famosa corba de la gràfica d’afectació indiqui que ja hem arribat al punt més alt. Un dia, també, en el que el govern espanyol ha seguit negant-se a deixar confinar Catalunya i que continua permetent que els aeroports i els ports continuïn oberts. Ah, i que ha enviat l’exèrcit a desinfectar els de Barcelona, això sí.

Comenta aquest article