Informació general

Coronavirus

Tomàs Sierra (president de la UB): «Quan passi tot i es pugui sortir al carrer, que la gent de Cambrils no s'oblidi del petit comerç»

A Cambrils, com a la resta de ciutats i pobles de l'Estat, el panorama és de carrers buits i comerços tancats. Precisament, el sector comercial serà un dels grans perjudicats d'aquesta crisi sense precedents

Per Berta Ruiz

Carrer del Consolat de Mar, aquest passat diumenge
Carrer del Consolat de Mar, aquest passat diumenge | Lluís Rovira i Barenys

Les conseqüències de la crisi sanitària del coronavirus a tots els nivells encara són inquantificables. Greus conseqüències sanitàries i socials –amb molts morts i afectats–, així com importantíssimes pèrdues en comerç, restauració, hoteleria i negocis de tota mena. A Cambrils, com a la resta de ciutats i pobles de l'Estat, el panorama és de carrers buits i comerços tancats. Precisament, el sector comercial serà un dels grans perjudicats d'aquesta crisi sense precedents. De fet, el president de la Unió de Botiguers de Cambrils –Tomàs Sierra– ha explicat a revistacambrils.cat que, "el panorama està molt desanimat i la gent molt espantada". Segons Sierra, després de començar a sortir de l'anterior crisi que ja estàvem deixant enrere, "ara arriba aquest altre cop tan fort". 

Les botigues i els negocis no poden obrir els seus establiments i això "generarà moltes pèrdues". El president de la UB ha comentat que, "hi ha molts comerços que s'estaven preparant per la Setmana Santa –una època molt forta i de molta afluència a Cambrils– així com molts treballadors que s'havien de contractar per aquesta temporada. Hi haurà molta gent que anirà a l'atur i molta altra gent que no sap com s'ho farà". Es tracta d'una crisi sanitària que abasta tots els nivells de la societat i que mai fins ara havíem viscut: "mai ens havíem trobat en una situació així, és una cosa totalment sobrevinguda" ha afirmat Sierra.

"Aquesta crisi farà molt de mal al comerç per moltes ajudes que hi hagi"

Pel que fa les possibles ajudes econòmiques als diferents sectors, el president de la UB ha explicat que, "per moltes iniciatives que el govern faci, encara hem d'anar pas a pas, perquè és una situació totalment canviant. El dissabte es va aprovar un decret al BOE que ha anat modificant-se al llarg dels dies i fent-se explicacions més precises". El que està clar és que "aquesta crisi farà molt de mal al comerç per moltes ajudes que hi hagi. A més, fins que no passi no es podrà fer un balanç perquè no sabem com evolucionarà". Des de la Unió de Botiguers de Cambrils es treballa per facilitar assessorament i informació als seus comerços associats. El president de l'entitat ha precisat que cal acudir als canals oficials: "haurem d'esperar com es donen aquestes ajudes, com es justifiquen les pèrdues, etc..."

Per altra banda, Tomàs Sierra ha volgut llançar un missatge de col·laboració un cop passi el període de confinament i l'estat d'alarma. Segons ha dit: "quan passi tot i es pugui sortir al carrer, que la gent de Cambrils no s'oblidi del petit comerç. Que faci un esforç i hi compri més enllà d'acudir a les grans superfícies o a les grans plataformes de compra online com Amazon". 

La festa de Sant Jordi... a l'aire

Aquesta mateixa setmana s'anunciava la suspensió de la festa de Sant Jordi. A nivell local, el president de la Unió de Botiguers s'ha volgut mostrar prudent: "haurem d'esperar, encara és aviat perquè falta un mes i escaig. No puc dir si es farà o no, perquè oficialment encara no s'ha decidit res a Cambrils. Francament però, penso que no es farà". 

Comenta aquest article