Informació general

Coronavirus

Sense mercadet ni concentració d’Avis i Àvies però amb dinosaures pel carrer (crònica del cinquè dia de confinament)

El coronavirus ha estat el causant que aquest dimecres el passeig d’Albert i l’avinguda del Mil·lenari estiguessin deserts, així com els carrers i places del Barri Antic

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte del passeig d'Albert, ahir a mig matí
Aspecte del passeig d'Albert, ahir a mig matí | Lluís Rovira i Barenys

El coronavirus ha estat el causant que aquest dimecres el passeig d’Albert i l’avinguda del Mil·lenari estiguessin deserts, sense que s’hagi pogut muntar el mercadet ambulant. I això sumat als bars tancats i les terrasses buides, una altra de les imatges inèdites que ens està oferint aquesta crisi. I, per primera vegada després de dos anys i escaig, s’ha suprimit la concentració setmanal dels Avis i Àvies. Una concentració que s’ha arribat a fer suportant climatologies adverses i, fins i tot, l’atac d'elements unionistes. Aquest cop el coronavirus ha guanyat i tothom s’ha quedat a casa a l’espera de temps millors.

La plaça de la Vila, un dels punts neuràlgics del Barri Antic, també presentava un aspecte inèdit. I no cal dir dels carrers del mateix Barri Antic, on el pas esporàdic d’alguna persona trencava l’absolut silenci regnant. Feia respecte caminar pels carrers i places sense gent. Talment com si estiguéssim immersos en una pel·lícula de temàtica apocalíptica.

Toc de queda

Les mesures dictades pel govern espanyol pel que fa a l’estat d’alarma no acaben de ser tot el precises que caldrien, en determinats aspectes. Vehicles policials no paren de donar voltes pels carrers i, sobretot a determinades hores, interpel·len la gent preguntant on van i d’on venen. Ahir mateix la Policia Local anunciava la interposició de cinc actes de denúncia a persones per fer esport o caminar de matinada o fer marxa nòrdica, segons el comunicat municipal. Però la denúncia més xocant de totes és la que es va fer a una persona disfressada de dinosaure passejant un gos que s’ha pogut veure en diferents indrets de la vila aquests dos darrers dies. Em pregunto quin deu haver estat el delicte d’aquest dinosaure, que la disfressa és inapropiada? Seria molt interessant poder veure el redactat d’aquesta denúncia, la veritat. Els vídeos del dinosaure amb el gos s’han fet virals, això sí. Aquesta imatge, a més, porta al cap el motiu d’aquella cançó dels Amics de les Arts, de l’home que treballa fent de gos, tot i que en aquest cas el gos és real i l’home, o dona, va disfressat d’una altra cosa i no sabem si treballa d’això o no.

Restabliment fronterer

Les mesures de tancament de fronteres anunciades des del govern de l’estat espanyol han estat una certa enganyifa. Marroc i Portugal ja havien tancat abans les seves fronteres amb l’estat i França ho acabava d’anunciar. En realitat el que ha fet l’estat espanyol ha estat un restabliment del control fronterer, com es feia abans. Respecte a Andorra i Gibraltar, es continua com fins ara, és a dir, amb el control fronterer. Ahir també va ser un dia de nervis entre administracions per la confiscació de material sanitari cap a Madrid, un material que havia de tenir com a destí Catalunya i que es va “recentralitzar”. I ahir, també, l’OMS anunciava un gran assaig clínic mundial per comprovar quin tractament és el més eficaç contra el coronavirus.

I per acabar el dia, molts cambrilencs van fer sonar cassoles i atuells a les 9 del vespre coincidint amb el discurs del rei Felip VI. A la majoria de barris cambrilencs es va poder sentir aquesta cassolada que en alguns casos va anar acompanyada amb la música del Bella Ciao o del Jo vull ser rei, dels Pets. Algú, a la Parellada, també va contraprogramar amb el que "Viva España", del Manolo Escobar, tot s'ha de dir.

Comenta aquest article