Informació general

S’ha tret la teulada d’uralita del Pòsit

Per Lluís Rovira i Barenys

Les tasques prèvies d’enderroc del Pòsit s’han dut a terme durant aquest mes d’abril

La teulada d’uralita de l’antic edifici del Pòsit ja és fora. Aquesta actuació es va fer en el decurs de la primera setmana del mes d’abril. Des d’aleshores s’ha estat treballant en el trasllat del transformador de Fecsa que hi havia dins de l’edifici. Les obres s’han allargat fins a finals d’abril i s’espera que a principis del mes de maig es pugui iniciar l’enderroc definitiu de l’edifici. El transformador s’ha col·locat dins una caseta i ocupa un espai, de manera provisional, en un dels laterals de la plaça del Pòsit.

L’uralita de la teulada va ser retirada per operaris especialitzats
El futur edifici

Per la seva part, l’Ajuntament ha demanat a l’empresa que ha de fer la demolició que aplanin bé el solar un cop l’edifici estigui a terra. Segons ha manifestat l’alcalde, Robert Benaiges, “quan quedi tot el solar buit posarem dos pals amb focus circulars que puguin il·luminar tota la plaça i també l’asfaltarem. Tot això, és clar, sempre que hi hagi la voluntat de la Confraria de fer-ho”. En aquest aspecte Benaiges vol que quedi clara la predisposició municipal a entendre’s amb la Confraria, “el trasllat del transformador l’ha assumit l’Ajuntament i ha tingut un cost de 10.000 euros. Aquí, a més, s’hi haurà de sumar el que costin les rases que s’han hagut de fer”.

D’altra banda, l’alcalde confia iniciar aviat les converses amb la Confraria per tractar del futur edifici. Segons l’alcalde, “el president de la Confraria m’ha expressat que la seva voluntat és solucionar-ho al llarg dels propers mesos. De totes maneres, la Confraria ha de decidir què volen i com ho volen. L’Ajuntament ja ha plantejat que vol que hi hagi un espai de mercat. Ara bé, aquest mercat hi serà sempre que el Pòsit tingui la mateixa voluntat que l’Ajuntament i les condicions en què es faci seran únicament i exclusivament les que marqui la Confraria, no les que digui l’Ajuntament.”

Comenta aquest article