Informació general

Coronavirus

Suspenen l'Avant entre Tortosa i Barcelona com a «mesura extraordinària» per la crisi del coronavirus

Era l'únic tren que unia l'Ebre amb l'estació d'alta velocitat del Camp de Tarragona

Per Redacció

Imatge d'arxiu de la nova estació de tren de Cambrils
Imatge d'arxiu de la nova estació de tren de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

Renfe i Rodalies de Catalunya van anunciar ahir dimarts a la tarda que a partir d'avui dimecres deixaran de circular els dos trens Avant que unien Tortosa i Barcelona. És una de les últimes "mesures extraordinàries" que s'han pres per reduir la mobilitat en la gestió de la crisi sanitària pel coronavirus però aquest tren era l'únic que, des de la posada en marca de la variant de Vandellòs, unia les Terres de l'Ebre amb l'estació d'alta velocitat del Camp de Tarragona. Les freqüències ja s'havien reduït els caps de setmana a una freqüència diària per poc ús del servei però el seu ús estava anecdòtic aquests primers dies de confinament entre Tarragona i Tortosa. 

La mesura respon a la decisió de reduir al 50% els serveis d'alta velocitat, llarga distància i Avant que ha decretat el govern espanyol i només estaran a la venda un terç dels bitllets de la capacitat de cada tren. L'ocupació en aquests serveis va ser molt reduïda, del 8% a l'AVE i llarga distància i del 8% a l'Avant. El tren Avant que torna a la tarda des de Barcelona cap a Tortosa va viatjar buit entre la Secuita i Tortosa aquest dilluns. 

Es manté l'oferta de Rodalies i Regionals. Renfe retornarà íntegrament l'import dels bitllets a tots els viatgers que tenien previst viatjar aquests dies i posarà a la venda les places del nou pla de transport establert aquest dimarts.

Comenta aquest article