Informació general

Coronavirus

Bars i restaurants tancats, darrera mesura per la prevenció i control del coronavirus

Aquest matí, la Policia Local ha anat advertint als bars i restaurants cambrilencs de l’obligatorietat de complir aquesta normativa i des de mig matí ja no es veu cap establiment d’hostaleria obert

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte del carrer del Consolat de Mar, avui a les 13h, sense nigú i amb els locals d'hostaleria tancats
Aspecte del carrer del Consolat de Mar, avui a les 13h, sense nigú i amb els locals d'hostaleria tancats | Lluís Rovira i Barenys

Els bars i restaurants cambrilencs estan tots tancats des d’avui i fins almenys 14 dies a conseqüència de les darreres mesures posades en pràctica per a la prevenció i el control del coronavirus. Aquest matí, la Policia Local ha anat advertint als bars i restaurants cambrilencs de l’obligatorietat de complir aquesta normativa i des de mig matí ja no es veu cap establiment d’hostaleria obert. En algun dels establiments es pot veure un cartell advertint del tancament per qüestions sanitàries. Recordem que aquest pic de mesures arriba just a l’inici de les Jornades de la carxofa, que es van iniciar tot just ahir i que s’havien de celebrar fins el proper 29 de març. El diumenge 22 s’havia de fer el tast de les paelles encarxofades, que ja ha estat suspès.

Els comerços que mantenen les portes obertes són els d’alimentació, on un dia més s’han enregistrat llargues cues a l’hora de la seva obertura, i amb molta gent durant tot el matí. I com ja és habitual des de fa almenys un parell de dies, la prestatgeria del paper higiènic i les de l’aigua han quedat buides en un tres i no res en moltes de les grans superfícies comercials. La resta d’aliments: patates, ous, carns, llegums, .... també han tingut molta demanda. Els advertiments estan a l'ordre del dia. En algun dels establiments de venda de pa s’adverteix en una pissarra que la gent esperi el seu torn al carrer.

Façana del port gairebé deserta

En un dia esplèndid com el que fa avui dissabte, amb molt de sol i bon temps, la façana del port ofereix un aspecte inusual amb la totalitat dels establiments tancats, amb alguna comptada excepció, i amb les terrasses totes buides. Algú passa de tant en tant amb bicicleta i alguns caminen pel passeig, sense cap tipus d’aglomeració humana.

A la veïna població de Salou fins i tot han clausurat les platges. Uns cartells adverteixen d’aquesta mesura i la policia local d’aquesta població fa fora la gent que es troba a la sorra de la platja.

L’Apunt

Tancament de centres comercials i grans superfícies
A part del tancament de bars i restaurants, les darreres resolucions també afectes a l'àmbit de l'oci i adverteix del tancament de sales de festa i de concerts, pubs i discoteques, karaokes, salons de joc. També estableix el tancament dels parc d'atraccions i temàtics així com el tancament de centres comercials, incloent grans superfícies i galeries, excepte els establiments dedicats exclusivament a la venda d'alimentació, neteja i higiene.

Comenta aquest article