Esports

Tir amb Arc

Molt bon paper dels arquers cambrilencs a la primera prova de la Lliga Catalana d'Aire Lliure

Maria Pitarch va guanyar en la seva categoria en la prova de la Lliga Catalana de Camp

Per Redacció

Maria Pitarch, a Castellnou de Bages
Maria Pitarch, a Castellnou de Bages | Cedida

El passat 29 de febrer va donar inici la lliga catalana d'aire lliure a l'anella Mediterrània, a Tarragona. El Club Arquers Cambrils va participar en aquesta jornada amb l'aleví Arnau Borrull, els infantils Yanay Molí i Ian Serra, la júnior Maria Pitarch en arc recorbat i Josep Maria Bartomeu en arc tradicional. L'escola del club, amb la seu al centre de tecnificació de tir amb arc de Cambrils, amb un bon planter, comencen a obtenir molt bons resultats, tal com van demostrar en el campionat de Catalunya en el que Arnau Borrull va guanyar l'or i Yanay Molí i Ian Serra, el bronze en les seves respectives categories. Tot això sumat a la novena posició d'Arnau i Yanay en el seu primer campionat d'Espanya, estant entre els 10 millors arquers nacionals. En aquest mateix campionat Maria va aconseguir la medalla de plata sènior i el bronze per equips

La competició va començar a les 14 h.,  horari poc habitual, amb poca participació i amb la particularitat de no celebrar-se de forma simultània amb la línia nord de Barcelona-Girona, que es va realitzar a l'endemà a Cerdanyola. Tot i així els arquers de Cambrils van aconseguir superar la primera prova amb èxit. Arnau després d'aquesta jornada es col·loca primer, Yanay, Ian i Maria van arrencar en segona posició, tot i que Maria, actual subcampiona d'Espanya, no podrà completar la lliga, al solapar-se amb els classificatoris per al campionat d'Europa d'aire lliure i el mundial de camp dels EUA. La propera  cita de la lliga catalana d'aire lliure serà el 29 de març a Lleida.

Simultàniament, Maria Pitarch va participar en la segona tirada de la Lliga Catalana de camp a Castellnou de Bages, a prop de Manresa, guanyant a la seva categoria, el que la situa primera a la classificació general. La tirada va començar amb molt de fred, el que va fer patir al material i a la arquera tot i que a mesura que va anar pujant el sol i la temperatura va aconseguir una bona marca malgrat no acabar del tot satisfeta amb la feina. La propera competició serà a Àvila, a la lliga nacional de camp de la RFETA on Pitarch defensarà la seva primera posició, lluitant per la plaça del mundial que es realitzarà al setembre a Yankton, Dakota de sud (EUA).

Un moment de la competició de tir amb arc a les instal·lacions tarragonines / foto:cedida

 

Comenta aquest article