Camp

Art

Inaugurada la primera exposició al Castell de Vila-seca, protagonitzada per Antoni Tàpies

El Castell de Vila-seca va obrir, ahir, les seves portes a la primera exposició fruit del conveni de col·laboració amb la Fundació Vila Casas

Per Redacció

Un moment de la inauguració, ahir, de l'exposició d'Antoni Tàpies al Castell de Vila-seca
Un moment de la inauguració, ahir, de l'exposició d'Antoni Tàpies al Castell de Vila-seca | Cedida

El Castell de Vila-seca va obrir, ahir, les seves portes a la primera exposició fruit del conveni de col·laboració amb la Fundació Vila Casas. L’exposició Antoni Tàpies. La resistència del signe es va inaugurar ahir a la tarda pel president de la Fundació Vila Casas, Antoni Vila; per l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura i pel crític i historiador d'art, Daniel Giralt-Miracle.
L’alcalde de Vila-seca vat destacar l’obertura de les sales del Castell de la mà de la Fundació Vila Casas i amb la projecció d’un dels artistes més importants de l’art contemporani català. Una vegada finalitzat l’acte d’inauguració, tots els assistents van poder visitar l’exposició, ubicada a les plantes primera i segona del Castell, en una visita comentada a càrrec de la directora de Projectes Itinerants de la Fundació Vila Casas, Natàlia Chocarro; el director d’Art de la Fundació Vila Casas, Àlex Susanna i el coneixedor de l’obra de Tàpies, Daniel Giralt-Miracle.

Conveni entre la Fundació Vila Casas i l'Ajuntament de Vila-seca

Com ja es va anunciar l’abril del 2019, la Fundació Vila Casas i l’Ajuntament de Vila-seca van signar un conveni de col·laboració per quatre anys que converteix el Castell en un espai expositiu d’art contemporani. El Castell de Vila-seca, tot just acabat de rehabilitar, acollirà dues mostres l’any d’artistes del fons de la col·lecció Vila Casas. La primera proposta, titulada Antoni Tàpies. La resistència del signe, inaugurada ahir, s’inclou dins del programa Itiner’Art de la Fundació Vila Casas que, sota la direcció de Natàlia Chocarro, té per objectiu establir sinergies amb centres d’arreu del territori català i donar màxima visibilitat al treball dels artistes del fons d’art de la col·lecció Vila Casas.
Per tal d’engegar aquest nou cicle de col·laboració, s’ha apostat per una de les figures cabdals de l’avantguarda internacional, un artista reconegut arreu del món i amb obra als principals museus d’Europa i Amèrica. Aquesta mostra aplega un conjunt extraordinari de 61 gravats de gran format que compten amb la distinció “bon à tirer”, és a dir, són les obres que l’artista usa com a model per estampar. Aquesta col·lecció de gravats, executats al taller de Joan Roma entre els anys 1989 i 1993, és una obra de maduresa de l’artista, quan ja havia definit el seu llenguatge i codificat els signes, símbols i marques que el fan identificable. A més de la sèrie sobre paper, es compta amb l'escultura Campana, de gran format i realitzada amb cera industrial i fusta. L’exposició d’Antoni Tàpies al Castell de Vila-seca es podrà visitar fins el proper 1 de novembre.

 

Comenta aquest article