Societat

Ensenyament

Un equip de l'institut Ramon Berenguer IV queda finalista a la Lliga de debat

Per Redacció

Alumnes integrants de l'equip de l'institut Ramon Berenguer IV
Alumnes integrants de l'equip de l'institut Ramon Berenguer IV | Cedida

Els passats 26 i 27 de febrer, cinc alumnes de l'institut Ramon Berenguer IV van participar amb un èxit notable a la Lliga de Debat que organitza la Xarxa Vives d’universitats. El tema del debat era "La tecnologia ens augmenta la felicitat?" i els alumnes cambrilencs van haver de defensar, en diferents debats, tant una postura a favor com una altra en contra.

L'equip format per Flor Devesa, Mariel Touzet, Dani Perales, Carla de Ramon i Clàudia Mensa van guanyar els dos debats de la ronda de classificació prèvia, eliminant a l’Institut Martí l’Humà de Valls i al Col·legi l'Estonnac de Tarragona. Els representants de l'institut cambrilenc van demostrar una soltesa i una oratòria excel·lent i van defensar la seva línia argumental amb molta solvència, rebent inclús felicitacions dels membres del jurat.

L’endemà dijous, els cinc alumnes de l'institut Ramon Berenguer IV van guanyar la semifinal contra l’equip de l’institut Gabriel Ferrater de Reus i es van classificar per a la final, un resultat que millora el de l’any passat. Malauradament, però, no va ser possible arribar a la victòria final, una derrota que va tenir un cert regust agredolç, ja que va ser per un resultat molt ajustat, amb una diferència de puntuació amb l’equip guanyador de només 13 centèsimes.

Tots els professors i acompanyants coincidien en què la Flor, la Mariel, el Dani, la Carla i la Clàudia van competir a un altíssim nivell, i l’experiència viscuda ha valgut la pena en molts sentits. Des de l'institut se senten molt orgullosos de la seva participació, dels seus aprenentatges, però sobretot del grau de maduresa i d’implicació que van demostrar.

Comenta aquest article