Cultura

Concert

«Cordes de Dona» enceta el cicle de concerts de Primavera a la Cripta

El concert va anar a càrrec de la mezzosoprano Marisa Martins i el guitarrista Jaume Torrent

Per Andreu Dalmau

Jaume Torrents i Marisa Martins en el concert d'aquest passat diumenge a la Cripta
Jaume Torrents i Marisa Martins en el concert d'aquest passat diumenge a la Cripta | Josep M Ferrando

Aquest passat diumenge 8 de març, la música va tornar a la Cripta de l’Ermita en l'inici del cicle de Concerts de Primavera. L’actuació “Cordes de dona”, organitzada per la Coral Verge del Camí i el Departament de Cultura de l’Ajuntament, va ser a càrrec de la mezzosoprano Marisa Martins i el guitarrista Jaume Torrent i va estar emmarcada en un context feminista en motiu del 8-M, Dia Internacional de la Dona. Les obres per veu i guitarra del programa tenien l’objectiu de mostrar  l’evolució de diferents aspectes del mon femení al llarg del temps.
A més a més, a l’escenari on van actuar els dos músics hi van ser exhibides diverses escultures de Feliu Martín. L’exposició, anomenada “Univers Femení”, girava, evidentment, entorn la figura de la dona; des de com pensa, com la veu o l’ha vist part de la societat masculina, les seves angoixes, pors, protestes internes, la intel·ligència femenina, la maternitat, etc.
Tant la cantant com el guitarrista, que posseeixen un currículum d’alt nivell internacional, van demostrar el seu gran talent interpretant amb molt de caràcter un programa conformat per diverses cançons, tant en castellà com en català, la temàtica de les quals girava sempre al voltant de la dona. Més concretament, les peces estaven distribuïdes en diversos blocs, depenent del seu compositor. Fernando Sor, Joaquín Rodrigo, Jaume Torrent (el mateix guitarrista, que també és un reconegut compositor), Frederic Mompou, Enrique Granados i Manuel de Falla van ser els escollits pels músics.
Després d’hora i mitja de concert els dos intèrprets van ser aplaudits per un públic molt agraït i, fins i tot, en alguns casos, de peu; i van acabar cedint a les demandes de vis tocant dues peces més.

 

Comenta aquest article