Esports

Judo

Una medalla d'or i dos argents per al Club Judo Dojo Cambrils a la Copa Catalunya aleví

Per Miquel A. Díaz

Els tres judokes cambrilencs que van obtenir medalla
Els tres judokes cambrilencs que van obtenir medalla | Cedida

El passat dissabte, al Pavelló Municipal de Cardedeu (Barcelona), es va disputar la Copa Catalunya aleví de judo (nascuts 2007-2008), dins del circuit català de judo en aquesta categoria en la que van participar més de 200 xiquets i xiquetes vinguts d'arreu de Catalunya. El Club de Judo Dojo Cambrils va participar amb un total de tres judokes que van competir a un gran nivell en una competició que va servir per classificar als petits judokes en tres categories: elit, competició i esportiva. D'aquesta manera en les següents trobades els judokes lluitaran amb rivals de més o menys el mateix nivell.

El bon rendiment dels judokes cambrilencs va donar els seus fruits, ja que dos d'ells es van proclamar subcampions de les seves respectives categories i un altre es va proclamar campió. Els judokes cambrilencs que van competir van ser: David Sevilla a la categoria de (-35 kg), Iker Triviño (-45 kg) i la representant femenina del club Zoe Dorado (-30 kg).

Iker Triviño medalla d'or i David Sevilla i Zoe Dorado d'argent

Cal destacar que tots els judokes de l'equip cambrilenc que van competir van fer molt bons combats. Els primers que van lluitar van ser David Sevilla i Zoe Dorado. David va disputar els dos primers combats i els seus adversaris no va tenir possibilitat de poder frenar els seus contundents atacs guanyant els dos primers combats per "ippon". Però en el tercer combat va tenir que enfrontar-se amb un judoka que va poder frenar tots els atacs del David i el judoka local no va trobar forat per a on atacar i projectar. Va ser un combat molt dur en el què tots dos judokes van lluitar de valent i el cambrilenc no va trobar el moment d’atac, oportunitat que el seu oponent va aprofitar i el va projectar aconseguint un avantatge que va mantenir fins al final i va fer perdre al judoka de Cambrils. David Sevilla doncs es va classificar en segona posició.

Per la seva part, Zoe Dorado va superar la seva primera rival en el primer combat, mentre que en el segon combat li va costar començar a atacar per intentar projectar i quan va reaccionar ja anava perdent per un avantatge que va arrossegar fins al final del combat, acabant la seva competició en la segona posició. Finalment, Iker Triviño es va proclamar campió guanyant tots els seus combats amb un ritme més tranquil, potser donat pel pes superior. Va guanyar dos combats per immobilització al terra i un combat puntuant a la lluita de peu.

Els participants del Club Dojo Cambrils van quallar una molt bona participació i es van recolzar i animar els uns als altres durant tot el campionat amb un ambient d'equip molt bo.

A dalt, Iker Triviño; al centre, Zoe Dorado i, a sota, David Sevilla en els seus respectius podis

 

Comenta aquest article