Informació general

Ensenyament

Ensenyament organitza una presentació conjunta de les set escoles cambrilenques

Per Redacció

Imatge de la sessió de presentació de les diferentes escoles cambrilenques, el passat dijous
Imatge de la sessió de presentació de les diferentes escoles cambrilenques, el passat dijous | Cedida

El passat dijous, a l'Ateneu Juvenil, es va fer la presentació conjunta de les set escoles de Cambrils. L’acte organitzat pel departament d’Educació de l’Ajuntament de Cambrils va atraure nombroses famílies. Aquesta va ser la primera vegada que s’oferia una presentació conjunta amb motiu del període de preinscripcions del proper curs, que serà del 23 de març a l’1 d’abril. L’acte va ser presentat pel regidor d’Educació, Alejandro Garcia, i va comptar amb la presència dels directors i directores de tots els centres de primària. Una seixantena de persones van assistir a la presentació amb la inquietud de conèixer el projecte educatiu del municipi de la mà dels responsables dels centres.

Després de la presentació del regidor, les direccions van agafar la paraula i van exposar a grans trets el que ofereixen les escoles cambrilenques. Els projectes educatius de les escoles de Cambrils aposten pel plurilingüisme com una riquesa i una prioritat per assolir l’excel·lència, i treballen perquè es percebi com un element útil dins la nostra societat global. També potencien l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació. En aquest sentit, treballen per empetitir l’escletxa digital fomentant l’ús de les tecnologies a l’aula, i duent a terme projectes de robòtica i tecnologies digitals i mòbils.

Els directors i directores van explicar que les escoles eduquen en la sostenibilitat i la cura del medi ambient, i volen despertar un sentit de la responsabilitat i solidaritat amb les problemàtiques ambientals, treballant en accions com la xarxa d’Escoles Verdes, la reutilització de llibres de text, la separació de deixalles, l’hortet escolar o l’estalvi energètic. Les activitats extraescolars estan vinculades amb els Projectes Educatius de cada centre i asseguren la coordinació amb l’equip docent fomentant el model d’Escola a Temps Complet. A més, les escoles de Cambrils promouen iniciatives, programes educatius i projectes d’innovació pedagògica i curricular amb l’objectiu de potenciar el treball per competències en l’alumnat.

Aquesta setmana també han començat les jornades de portes obertes als centres educatius. El calendari es pot consultar a:

https://www.cambrils.cat/ensenyament/fitxers/preinscripcio-curs-2020-21/jornada-de-portes-obertes

Període de preinscripció del 23 de març a l'1 d'abril

El període de preinscripció per educació infantil de segon cicle, educació primària i educació secundària obligatòria serà del 23 de març a l’1 d’abril. Les famílies que vulguin ampliar la informació es poden dirigir a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) de Cambrils, ubicada a l’Avinguda Horta de Santa Maria, 14, 4a planta. Es pot demanar hora trucant als telèfons 977 30 74 01 o 977 79 45 79. També es pot enviar un correu electrònic a ens@cambrils.org o bé consultar el web de l’OME.

Comenta aquest article