Cultura

Música

David Bisbal, Aitana i Manel, caps de cartell de la 46a edició del Festival Internacional de Música

La programació d'enguany, que se concentrarà entre els dies 5 i 9 d'agost, la completaran la formació Versión Imposible i el grup Abba The New Experience

Per Berta Ruiz

Aitana, David Bisbal i Manel, caps de cartell de la 46a edició del FIMC
Aitana, David Bisbal i Manel, caps de cartell de la 46a edició del FIMC | Cedida

David Bisbal, Aitana i Manel són els artistes més destacats de la 46a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils que se concentrarà en una sola setmana, del 5 al 9 d'agost. Així ho han presentat en roda de premsa, aquest matí, el director de Concert Studio –Martín Pérez– i l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza. Completaran el cartell, la formació Versión Imposible –liderada per David Moreno– que amb el seu show porta a escena i rendeixen el seu personal tribut a artistes com Dani Martín, Shakira, Fito y Los Fitipaldis o Eros Ramazzoti; i un concert tribut a Abba amb el grup Abba, the new experience, una de les bandes musicals de major fama internacional i que permetrà als assistents tornar durant una nit a la dècada dels 70 i 80.

Així doncs, el calendari de concerts serà el següent:

5 d'agost: Versión Imposible

6 d'agost: ABBA The New Experience

7 d'agost: Manel que presentarà el seu disc "Per la bona gent"

8 d'agost: David Bisbal que presentarà el seu nou disc "En tus planes"

9 d'agost: Aitana presentant el seu nou tour "+▶"

 Les entrades es posaran a la venda demà divendres 6 de març a les 10h.

A la roda de premsa de presentació, l'alcaldessa –Camí Mendoza– ha agraït la col·laboració i la bona entesa amb l'empresa organitzadora del festival –Concert Studio–, així com el sector empresarial cambrilenc que hi participa. També ha destacat la bona entesa i sintonia amb Concert Studio i s'ha mostrat satisfeta del Festival que, un any més, oferirà Cambrils.

Per la seva part, el director de Concert Studio –Martín Pérez– ha afirmat que, "la col·laboració pública i privada és imprescindible" per tirar endavant aquest esdeveniment. De fet, ha explicat que, "durant aquests anys ens hem anat fent 'cambrilencs' i cada vegada hi ha més bona entesa amb Alcaldia i Cultura. Aquest festival té totes les possibilitats de seguir creixent". Martín Pérez ha comentat que cada festival i cada població té un tarannà diferent i que cal adaptar el cartell d'artistes. De fet, ha reconegut que potser en edicions anteriors no es va encertar amb algunes de les propostes i que, actualment "tenim més dades i més estadístiques que ens diuen què vol la gent de Cambrils perquè Cambrils té la peculiaritat de ser una ciutat d'acollida: molta gent ve de vacances, a passar uns dies,...".

Reducció de dies i del nombre de concerts per qüestions econòmiques

Martín Pérez ha justificat la reducció de dies i de concerts per qüestions econòmiques –per reduir despeses– però també seguint la línia d'altres festivals que tendeixen a agrupar les dates de la programació. De fet, ha apuntat que "històricament" la primera setmana d'agost és la que ha congregat més públic al Festival de Cambrils. Per aquest motiu, enguany, s'aposta per concentrar-ho tot en una única setmana. A nivell econòmic, Pérez ha destacat que "havíem de fer alguna cosa per rebaixar els preus de les entrades per posar-les a l'abast de tothom. El que encareix el Festival és la infraestructura i hem fet un esforç per baixar aquests costos i baixar els preus de les entrades". El pressupost d'enguany pateix una considerable disminució situant-se en poc més de 600.000 euros.

Sobre la proposta artística, els dos primers concerts, els ha qualificat com "una proposta festiva" que té molt bona acceptació i acollida popular al festival cambrilenc. Per altra banda, segons Pérez, els altres tres artistes són caps de cartell i números 1 a les llistes de vendes. Martín Pérez s'ha mostrat molt satisfet de poder comptar amb David Bisbal, Manel i Aitana i haver pogut quadrar les dates del festival dins de les seves gires.

S'obrirà un nou concurs públic per a l'organització del FIMC 2021

Aquesta edició de 2020 serà la darrera que, per contracte, es va signar amb Concert Studio. L'alcaldessa ha comentat que ja s'està enllestint el ple de clàusules del concurs públic que properament es publicarà per a l'organització de l'edició de l'any vinent. Tot i que no ha donat massa detalls, Mendoza ha apuntat que possiblement hi hagi una aportació econòmica a càrrec de l'Ajuntament. Per altra banda, preguntat sobre si l'empresa Concert Studio es presentarà al concurs públic per organitzar l'edició de 2021, Martín Pérez ha afirmat amb rotunditat que "sí". Ho faran perquè hi ha molt bona col·laboració i perquè "el Festival de Cambrils està més fort que mai. Ens presentarem sens dubte al concurs, perquè ens estimem aquest festival i perquè la nostra aposta és Cambrils".

Roda de premsa de presentació, aquest matí. D'esquerra a dreta: Camí Mendoza, Martín Pérez i Cinta Ballesté (foto: Berta Ruiz)

 

L’Apunt

Aposta per la zona gastronòmica
Com cada any, el Parc del Pinaret obrirà portes a les 20h per tots aquells que vulguin gaudir de la zona gastronòmica abans de cada concert. Una àmplia selecció de cerveses i vins acompanyaran la vetllada cada vespre fins a l'inici del concert. A més, un cop finalitzats, els assistents podran seguir gaudint de l'espai fins a les 2 AM.

Concert Studio, empresa organitzadora de les darreres quatre edicions del Festival Internacional de Música de Cambrils segueix treballant amb totes les entitats del municipi per tal d'apropar a empresaris i veïns la proposta del festival.

Comenta aquest article