Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Formació

Nova oferta formativa al Viver d'Empreses de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

La inscripció a la quinzena de cursos que ofereix l’empresa municipal IDETSA ja està oberta

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'un dels cursos formatius
Imatge d'arxiu d'un dels cursos formatius | Cedida

La nova oferta formativa de l’empresa municipal de Promoció Econòmica de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, IDETSA, inclou una quinzena de cursos, que s’impartiran en els propers sis mesos al Viver d’Empreses, ubicat al Polígon Les Tàpies I. Entre aquestes propostes, hi ha:

Un curs de monitor/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil, que prepara els alumnes per organitzar, dinamitzar i avaluar aquests tipus d’activitats en el marc de la programació general d’una organització, per mitjà de l’aplicació de tècniques específiques d’animació grupal, amb una incidència explícita en l’educació en valors i amb atenció a les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

Un curs de monitor/a d’activitats de dinamització en l’àmbit poliesportiu, que permetrà registrar l’alumnat al Registre professional d’Esport a Catalunya (ROPEC), la qual cosa és imprescindible per poder treballar en les activitats dels consells esportius, els ajuntaments, els patronats municipals, els centres educatius, les AMPAs i altres entitats esportives; i també en casals, estades i campus esportius.

Així mateix, hi haurà accions formatives d’administració i màrqueting com ara la preparació per a l’obtenció del nivell mitjà de l’ACTIC (Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació).

D’altra banda, IDETSA continuarà apostant aquest semestre per donar resposta a les demandes de les tres associacions empresarials i del teixit empresarial, en general. Per aquest motiu, ha programat tallers de Mailchimp, de com vendre més, de Suport vital bàsic més DEA, de com fer la teva empresa més sostenible; i cursos una miqueta més llargs de treballs en alçada, facturació electrònica i licitació electrònica, i Atenció Sanitària Immediata (ATSII). En resposta a la petició del sector de l’hostaleria i la restauració, però no dirigits només a aquest sector, IDETSA oferirà cursos de sommelieria (iniciació al vi), tast d’oli i servei de cocteleria.

Al mateix temps, IDETSA treballa en un pla d’acció per definir les estratègies necessàries que conduiran al petit negoci cap a la digitalització gradual i conscient, que pot garantir la seva viabilitat i actualització, ha explicat la regidora que està al capdavant de l’Àrea de Promoció Econòmica, María José Gómez.

A més, IDETSA, com a centre homologat de formació ocupacional, està impartint certificats de professionalitat com, per exemple, el d’Operacions auxiliars de serveis administratius i generals i el d’Operacions de bar i restaurant. Aquests cursos, que són totalment gratuïts per a l’alumnat, tenen com a finalitat millorar la capacitació i qualificació professional per afavorir la inserció laboral dels treballadors/es en situació d’atur.

Cal recordar que IDETSA pot gestionar les bonificacions dels cursos a través de la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo (FUNDAE).

Més informació i inscripcions a: www.idetsa.cat/formacio