Societat

Patchwork

La cambrilenca Montse Forcadell viatja a Costa Rica i Mèxic per oferir diferents cursos de patchwork

Per Berta Ruiz

Montse Forcadell, al centre de la imatge, amb dues de les organitzadores dels cursos a Costa Rica
Montse Forcadell, al centre de la imatge, amb dues de les organitzadores dels cursos a Costa Rica | Cedida

La cambrilenca Montse Forcadell va viatjar, durant pràcticament tot el mes de febrer, a Costa Rica i Mèxic per oferir un total de nou cursos de patchwork per terres llatinoamericanes i participar al Festival Quilters de Mèxic. Tal com ha explicat Forcadell a revistacambrils.cat, “l'aventura va començar ara fa un any, quan vaig conèixer a Elieth Hume –una "tica" (així s'anomenen als nascuts a Costa Rica) que viu a València des de fa 6 anys i vam coincidir a un curs fet a València i un altre a Vila-reial. Arrel d'això em va proposar viatjar a Costa Rica per ensenyar a les seves paisanes els cursos que jo feia”. Cap al juliol de l'any passat es va començar a preparar tot el tema. Així doncs, que Montse Forcadell en el seu viatge a Costa Rica va oferir un total de tres cursos amb totes les places cobertes.

Participació al Festival Quilters de Mèxic

Prèviament al viatge, es va fer viral una publicació a Facebook del reconegut quilter Ricky Tims sobre l'obra de la cambrilenca Montse Forcadell. Arrel d'això, una quilter mexicana –Ceci Parada– va contactar amb ella per oferir-li que participés en un taller. Aleshores, es va assabentar que per les dates que havia de viatjar a Costa Rica hi havia un festival important a la Ciutat de Mèxic. Davant d'això, Forcadell li va proposar a la propietària de la botiga Quiltearte que, possiblement, a través del festival podria es costejar la seva estada a Mèxic. Així doncs, Forcadell també va participar al Festival Quilters de Mèxic oferint tres cursos, un altre a la citada botiga i dos més a la botiga Home Quilt Home. Arrel de la coneixença del premi obtingut per la cambrilenca al Festival de Houston 2019 amb l'obra “el Tubo”, es van omplir totes les places disponibles.

El festival mexicà, Forcadell va oferir tres cursos: “Design piecing” –obra de la Maduixa amb xocolata–; “disseny i color” –obra el tub de llum– i “imatges animades” –obra de la Libèlula–. A la botiga Home Quilt Home va oferir els de “desing piecing” i “disseny i color”, mentre que a la botiga Quiltearte va impartir el curs de “disseny i color”.

Un viatge, del 6 al 25 de febrer, en el què la cambrilenca també va tenir un petit espai per al turisme, visitant durant alguns dies aquests països llatinoamericans i gaudint del Carib a l'acabar els cursos.

25 anys de l'obertura de la seva botiga

Per altra banda, aquest any 2020, la seva botiga relacionada amb la costura i les labors –situada al carrer de Galícia– compleix 25 anys. En tota aquesta trajectòria, Forcadell ha obtingut una trentena de reconeixements. De fet, el destacat premi obtingut a Houston la passada tardor va ser el seu premi número 30.

A dalt, alguns dels treballs de la cambrilenca. A sota, imatge d'un dels seus cursos impartits a Costa Rica

 

Comenta aquest article