Cultura

Biblioteca

La Biblioteca Josep Salceda i Castells programa una lectura dramatitzada per commemorar l'Any Margarida Xirgu

Per Redacció

Cartell de les activitats previstes per aquest mes a la Biblioteca
Cartell de les activitats previstes per aquest mes a la Biblioteca | Cedida

La Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils ha programat una lectura dramatitzada a càrrec de l’actriu i escriptora Àngels Bassas per commemorar l’Any Margarida Xirgu amb motiu del 5è aniversari de la seva mort. L’espectacle "La correspondència de Margarida Xirgu" es portarà a terme el dimecres 18 de març a les 19 hores. Àngels Bassas, amb una extensa trajectòria com a actriu en el món teatral i autora de diversos llibres, ens proposa un repàs a la correspondència escrita de la famosa i excepcional actriu, directora i pedagoga teatral catalana. A causa dels seus viatges i exili, l’epistolari permet emprendre un viatge a través de la seva personalitat i els esdeveniments històrics que va viure. La lectura va acompanyada de la música d’Esther Vila al violoncel, que emfatitza la part emocional i de referents històrics.

D'altres activitats del mes de març

La programació del març també inclou dues xerrades organitzades amb motiu del Dia Mundial de la Salut, a càrrec de la dietista nutricionista Mireia Luna i la fisioterapeuta Irene Ríos, els dies 5 i 6 de març. La primera píndola del cicle es titula "Com entén el nostre cervell el dolor?" i la segona tractarà els mites sobre nutrició.

El calendari d’activitats del mes es completarà amb el taller "Entendre la poesia a través dels poemes d’Odissea menor" d’Helena Martínez (dins d’una trobada oberta del Club de Poesia) del 16 de març (19 hores), i amb la sessió d’Eva González dedicada a "La medusa perduda" (la versió per nadons del conte "Els sons robats" amb cançons i endevinalles escrit per Mercè Ubach) del 20 de març (18 hores).

A més, continuaran les trobades dels Clubs de Lectura Fàcil Infantil, Juvenil i Adult per comentar les lectures escollides i les sessions setmanals de Llegim + per afavorir i acompanyar el procés d’aprenentatge lector millorant la dicció.

L’Apunt

PROGRAMA D’ACTIVITATS DE MARÇ

Com entén el nostre cervell el dolor?

Xerrada amb motiu del Dia Mundial de la Salut

Dijous 5 de març a les 18.30 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, Com entén el nostre cervell el dolor?, xerrada a càrrec de Mireia Luna -dietista nutricionista- i Irene Ríos -fisioterapeuta-.

Activitat del cicle Píndoles de Salut per a celebrar el 7 de març, Dia Mundial de la Salut.

Aforament limitat.

Els mites sobre nutrició, què diuen els experts?

Xerrada amb motiu del Dia Mundial de la Salut

Divendres 6 de març a les 18.30 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, Els mites sobre nutrició, què diuen els experts?, xerrada a càrrec de Mireia Luna -dietista nutricionista- i Irene Ríos -fisioterapeuta-

Activitat del cicle Píndoles de Salut per a celebrar el 7 de març, Dia Mundial de la Salut.

Aforament limitat.

Club de poesia

Entendre la poesia a través dels poemes d’Odissea menor

Dilluns 16 de març a les 19 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, Club de poesia: Desgranant la poesia, amb Helena Martínez Ferreruela.

Taller per explicar com llegir poesia: estructures, metàfores... amb poemes d’Odissea menor, en veu alta.

Aforament limitat. 

La correspondència de Margarida Xirgu, lectura dramatitzada

Activitat per a commemorar l’Any Margarida Xirgu

Dimecres 18 de març a les 19 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, La correspondència de Margarida Xirgu, lectura dramatitzada. A causa dels seus viatges i del seu exili, l’epistolari de la coneguda actriu, directora i pedagoga teatral permet emprendre un viatge a través de la seva personalitat i dels esdeveniments històrics que va viure. Amb l’acompanyament musical d’Esther Vila al violoncel, que recolzarà dramàticament la lectura en la part emocional i de referents històrics.

Activitat per a commemorar l’Any Margarida Xirgu.

La medusa perduda, contes per nadons

Conte pels més petits amb cançons i endevinalles.

Divendres 20 de març a les 18 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, La medusa perduda, contes per nadons amb Eva Gonzàlez.

Versió per nadons del conte “els sons robats” escrit per Mercè Ubach.

Conte pels més petits amb cançons i endevinalles.

Comenta aquest article