Esports

Cursa

Uns 2.000 «runners» ompliran, aquest diumenge, els carrers de Cambrils

Per Redacció

Sortida de la Mitja Marató en l'edició del 2019
Sortida de la Mitja Marató en l'edició del 2019 | Berta Ruiz

Ja està tot a punt per a la Peugeot Joaquin Oliva Mitja Marató de Cambrils que se celebrarà aquest diumenge 1 de març. L'11a edició de la prova comptarà amb 2.000 participants vinguts, principalment, d’arreu de Catalunya, però també amb una petita representació de la resta de l’estat espanyol. Remarcar l’alta participació femenina, que s’enfila fins al 32%, i l’augment del 20% d’inscrits en relació al 2019. Atletes professionals com Camilo Santiago (subcampió d’Espanya en mitja marató), Jaume Leiva (campió d’Espanya en mitja marató), Paula Hritiuc (atleta del FC Barcelona), Xavier Tomasa, Juan Pedro Mora o Miguel Caballero (un dels millors trail runners del territori) estaran aquest diumenge a la línia de sortida.

"Esdeveniments amb bon ambient"

L’edició 2020 se suma al programa d’esdeveniments esportius sostenibles "Esdeveniments amb Bon Ambient". Per aquest motiu, i gràcies a la col·laboració amb Coca-Cola, aquest any s’eliminaran uns 20.000 envasos de plàstic i es donarà tota la beguda en gots de paper. Peugeot Joaquin Oliva també aportarà vehicles 100% elèctrics amb l'objectiu, a més de donar suport als 2.000 corredors, de ser respectuós amb el medi ambient en l'ús d’un vehicle que emeti 0 emissions de CO2, 0 sorolls i 0 olors.

Tres distàncies (21 km, 10 km i 5 km), la prova de patinadors i cursa infantil

Com en darreres edicions, la Mitja de Cambrils compta amb les modalitats de mitja marató (21,097km), 10K, 5k i la prova de patinadors, també de 10 km. Com a novetat, el punt de sortida d’aquest any serà a les 10 hores des de la plaça de l’Ajuntament de Cambrils. Els atletes baixaran per l’avinguda dels Països Catalans fins al Passeig de les Palmeres, giraran a l’esquerra i avançaran fins a quasi al límit amb el terme municipal de Salou, on al girar 180º tornaran cap a la línia d’arribada. Els participants de la mitja marató donaran una segona volta.

El mateix diumenge a les 12:15 es farà la tradicional cursa infantil “Cambrils Corre”, oberta per a tots els públics. Aquesta prova és totalment gratuïta i no es necessita inscripció prèvia. Els infants participants només hauran d’acudir a la hora marcada a la mateixa línia de sortida, a la Plaça de l’Ajuntament de Cambrils.

Els participants podran recollir els seus dorsals el dissabte 29 de febrer de les 16 a les 20 h i el diumenge 1 de març abans de la prova, entre les 8 i les 9:30 h, al Pavelló Municipal de Cambrils. Un any més, els atletes rebran una samarreta tècnica Mizuno i una medalla de Finisher per a tots els que arribin a meta.

La Peugeot Joaquin Oliva Mitja Marató de Cambrils 2020 es podrà seguir en directe a través d’una pantalla gegant que estarà instal·lada a meta i per streaming a través de Facebook Live i la pàgina web de la prova: www.mitjadecambrils.com

Pàgina web: www.mitjadecambrils.com

Facebook: www.facebook.com/mitjacambrils/

Comenta aquest article