Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Dia Internacional de les Dones

Més d'una desena d'activitats per celebrar el Dia Internacional de la Dona a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Per Redacció

Cartell de les activitats al voltant del 8 de març
Cartell de les activitats al voltant del 8 de març | Cedida

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones, el diumenge 8 de març, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha organitzat un programa d’actes, amb la col·laboració del Campus Extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, l’entitat local Les Violetes, l’Institut Català de la Salut i el Grup Sagessa. Les activitats començaran el dilluns 2 de març i duraran fins al 9 de març.

Aquests actes tenen com a objectiu fer reflexionar la ciutadania sobre els avenços aconseguits, demanar més canvis i celebrar la valentia i la determinació de les dones que han jugat un paper clau en la història dels seus països i comunitats. També serveix per reivindicar el feminisme denunciant el masclisme i els micromasclismes. Amb aquesta finalitat, s’han preparat diferents tipus de propostes, com ara una exposició, dues conferències, una taula rodona, dues sessions de cinema gratuïtes i tres activitats esportives amb entrada lliure. També es farà un taller de sensibilització per als alumnes de l’institut i Ràdio l’Hospitalet de l’Infant emetrà un especial amb entrevistes i una taula rodona igualment a l’entorn a la temàtica de la dona.

En la pàgina web municipal es pot consultar el programa d’actes. El cartell s’ha elaborat amb l’obra guanyadora del Concurs per al disseny de cartells informatius de promoció de la igualtat de gènere, convocat per la Regidoria de Joventut i adreçat als alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Berenguer d’Entença de l’Hospitalet de l’Infant. L’autora d’aquesta obra és Naroa Martín.