Esports

Rem

El Club Rem Cambrils competeix a la XXVI edició del Descens de «Traineras» del riu Oria

Per Redacció

Grup de vogadors del Club Rem Cambrils participants a Orio
Grup de vogadors del Club Rem Cambrils participants a Orio | Antoni Font

El passat cap de setmana, un total de 35 socis vogadors del Club Rem Cambrils es van desplaçar a la localitat guipuscoana d’Orio (País Basc) per participar en el tradicional Oriaren Traineru Jaitsiera (descens de traineras pel riu Oria), participant a més i per primera vegada, amb un llagut català en representació del club i de Cambrils.

Organitzat pel Club de Rem d’Orio, aquest és un dels esdeveniments esportius més destacats de l'any en la localitat oriotarra, amb la participació d’un total de 91 embarcacions i més de 1.500 vogadors, la qual cosa suposa la segona participació més alta de la seva història. Es varen donar cita diferents clubs de Galícia, Cantàbria, Catalunya i Comunitat Valenciana, a més de la majoria de clubs del País Basc.

En la categoria masculina van participar un total de 33 traineras, mentre que en la categoria femenina van participar-hi un total de 20 traineras. Cal destacar i lloar la participació d’una tripulació del C.N. Benidorm-Anemona integrada per dones que han superat algun tipus de càncer. Així mateix, també van participar-hi 21 traineras de veterans, 10 de mixtes amb juvenils i 6 llaguts Català i 1 llaüt mediterrani.

Des de l'habitual punt de sortida en Saikola per a fer front als 4.000 metres de recorregut, els llaguts van obrir la prova, seguits de les traineras mixtes i veteranes. La categoria absolut masculí va ser l'única que va disputar els 6.000 metres de recorregut, amb inici a Mapil (Aginaga) i amb final al Pont d’Orio.

6a posició en la modalitat de llaguts per al Club Rem Cambrils

En la categoria veterà-mixt de traineras, la tripulació del Club Rem Cambrils –patronejada per Jon Josu Garaizar– i composta per una tripulació de 8 vogadores i 5 vogadors, va aconseguir una 19a posició, amb un temps de 17:08,80 minuts. D'altra banda, la tripulació del llagut català del Club Rem Cambrils –patronejada per l’Ángel Peña– i composta per una tripulació veterà-mixt de 6 vogadores i 2 vogadors, va aconseguir la 6a posició dins de la modalitat de Llaguts, amb un registre de 22:20,78 minuts. Vogadors de Calafell va ser el primer dels llaguts catalans amb un temps de 21:15,62 minuts. El CN Badalona amb un llaüt mediterrani va aconseguir el millor crono dins de la modalitat de Llaguts, amb un temps de 20:56,31 minuts.

En la categoria absolut masculí de traineras (6.000 metres), la victòria va ser per Hondarribia amb un temps de 19:10,50 minuts, seguit de Santurzi a menys de 5 segons, mentre que Orio va aconseguir la tercera plaça a 7 segons d’Hondarribia. En la categoria absolut femení de traineras (4.000 metres), el podi va ser per al club amfitrió Orio, amb un registre de 14:08,24 minuts, quedant en segona posició l'equip de Donostia Arraun a tan sols 17 centèsimes. La tercera posició va ser per l'equip Donostiarra Kaiarriba a més de 5 segons d’Orio.

Com ja és tradicional en aquest esdeveniment i un cop finalitzada la jornada va tenir lloc –en una típica sidreria– un sopar de celebració conjuntament amb molts dels equips participants, amics i familiars assistents. Coincidint en aquest acte Joxemari Olasagasti ‘Joxeju’ ex-directiu del Club de Rem d’Orio, ideòleg i promotor del Descens del Oria, va aprofitar per dirigir-se a un dels membres de la junta per tal de felicitar novament al Club Rem Cambrils per la seva participació i pel fet d'haver doblat –en nombre de vogadors– la seva presència en l'edició d'aquest any.

Des del Club Rem Cambrils volen agrair públicament al club Arkote Arraun Taldea i a Jon Josu Garaizar, per la seva col·laboració desinteressada amb la cessió d'una trainera i així fer possible aquesta fita.

L’Apunt

El Club Rem Cambrils aposta pels joves vogadors
Dos dels exponents de la categoria juvenil i futures promeses del Club Rem Cambrils van ser per un dia els màxims protagonistes de l’esdeveniment esportiu a Orio. D'una banda el jove vogador Adrià Montes el qual va tenir el privilegi de competir cedit en l'equip d’Arkote –club de referencia en el País Basc– aconseguint una merescuda 5a posició en la categoria de traineras mixta-juvenil. En finalitzar la prova, l’entrenador d’Arkote va felicitar personalment al jove vogador cambrilenca per la seva excel·lent regata. D'altra banda la jove vogadora Maria Ortiz de Pinedo –a part de realitzar una magnifica regata en llagut– va ser la representant i imatge visible del club atenent als mitjans de comunicació de ràdio i televisió que cobrien l’esdeveniment esportiu.