Informació general

Construcció

Llum verda per a la construcció de l'hotel del Pòsit

Les obres ja havien d'haver començat fa més de cinc mesos, tal com es va anunciar a la compareixença que es va fer el 25 d'abril de 2019, amb la participació dels representants municipals i de l'empresa propietària del solar

Per Redacció

Aspecte virtual del que serà l'hotel del Pòsit
Aspecte virtual del que serà l'hotel del Pòsit | Cedida

L'empresa Natarent Cambrils, propietària del solar de la plaça del Pòsit, ja disposa de la llicència d'obra major per construir un hotel de categoria 4 estrelles superior amb un total de 4.300 m2 construïts i 67 habitacions dobles que comportarà una inversió de més de 6 milions d'euros. El regidor d'Urbanisme i Obra Pública, Enric Daza, ha celebrat que el projecte s'hagi desencallat després de tants anys de tenir la plaça en una situació provisional i ha assegurat que des de l'Ajuntament se seguirà treballant i es farà el seguiment perquè la construcció tiri endavant i finalitzi tan aviat com sigui possible.
 El regidor, que considera que el projecte actual millora l'anterior, també ha destacat l'alta qualitat de l'allotjament, que estarà obert tot l'any, col·laborant en la desestacionalització de la destinació, i en sintonia amb l'orientació de turisme familiar, basat en la diferenciació que aporta l'oferta gastronòmica o la pràctica dels esports nàutics.

Cinc plantes d'alçada

L'edifici es distribuirà en planta baixa i quatre plantes pis. L'hotel tindrà accés per la façana del carrer Pau Casals a través d'un porxo que estableix un eix de circulació de vianants entre la porta de l'allotjament i els locals comercials de la façana de la plaça del Pòsit. A la quarta planta, s'hi situaran una restaurant d'esmorzars amb vistes al mar i una gran terrassa solàrium amb una piscina. La planta coberta es reservarà a les instal·lacions necessàries per l'edifici.
 
L'edifici s'obrirà a la planta baixa, reculant una part per tal de donar circulacions àmplies als carrers del seu entorn i proporcionant espais d'ús comercial que se sumaran a l'activitat de la zona. Les façanes busquen integrar-se amb l'entorn del barri mariner utilitzant la pedra calcària com a revestiment de sòcol, i al mateix temps aprofitant les últimes tecnologies per poder alleugerir les càrregues. La resta de façana s'acaba amb un arrebossat llis.

Retard rere retard

El passat 25 d'abril s'anunciava, en roda de premsa, que s'havia desencallat, finalment, el problema de la construcció de l'hotel i que les obres començarien passat l'estiu, concretament a partir del 15 de setembre de 2019 i que tenien un termini d'execució de 18 mesos. Va ser una compareixença en la què hi van prendre part l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el llavors regidor d’Urbanisme, Joan Maria Artigau, i el propietari de Natarent Cambrils SL, Anatoly Popelyushko. Aleshores es va explicar públicament que s'havia trobat una solució al conflicte que enfrontava l'empresa propietària del terreny on s'ha d'aixecar l'hotel amb l'empresa propietària del pàrquing subterrani de la plaça. Aquesta solució passava pel reduir l'hotel una planta i així no haver de reforçar els pilars del pàrquing, font del conflicte entre les dues empreses. La falta d'un informe de seguretat per part de Bombers de la Generalitat ha estat la causa del darrer retard. Ara, sembla ser que els tràmits ja estan tots superats i només queda el darrer pas que seria l'inici de les obres de construcció de l'hotel.

 

Comenta aquest article