Informació general

Urbanisme

Llum verda a una modificació del POUM per ampliar el sòl destinat a habitatge de protecció oficial al sector del Pinaret

La proposta donarà continuïtat al barri actual de la Parellada-Pinaret desenvolupant la part nord fins a tocar de l'actual zona esportiva municipal

Per Berta Ruiz

Imatge del tram final del carrer de Josep Serra i Dalmau on comença el sector a desenvolupar
Imatge del tram final del carrer de Josep Serra i Dalmau on comença el sector a desenvolupar | Patrícia Muñoz

El ple ordinari celebrat ahir al matí va aprovar inicialment una modificació puntual del POUM corresponent al polígon d'actuació PA-6 El Pinaret que permetrà prolongar el sòl urbà destinat a la construcció d'habitatges unifamiliars i plurifamiliars de protecció oficial. El punt va ser aprovat amb el vot favorable de l'equip de govern i de Cs i les abstencions del PSC i el PP. La proposta donarà continuïtat al barri actual de la Parellada-Pinaret desenvolupant la part nord fins a tocar de l'actual zona esportiva municipal. També permetrà el desenvolupament de l'avinguda de l'Esport. Els canvis introduïts en aquesta modificació comportarà que augmenti el sostre protegit fins al 60% del total del PA-6 El Pinaret, destinant-lo a habitatge de protecció oficial. Alhora, es reduirà el pressupost d’urbanització de la zona.

Enric Daza: "És una prioritat desencallar aquest punt estratègic"

En la seva intervenció, el regidor d'Urbanisme –Enric Daza– va explicar que, "l'esperit d'aquesta modificació passa per donar més viabilitat al projecte, donat que tal com estava plantejat al POUM no era viable. Es troba una solució que és augmentar el sostre i treure-li càrregues urbanístiques; el sostre que s'augmenta anirà dirigit a habitatge de protecció oficial. Per poder fer-ho factible es creen dues claus urbanístiques que aniran dirigides a allargar l'avinguda de la Independència i a la futura avinguda de l'Esport. Per al govern municipal, aquesta és una prioritat: desencallar aquest punt estratègic i cohesionar tot juntament amb l'avinguda de Charles Darwin i la nova estació de tren".

David Chatelain del PP dubta de la viabilitat del projecte

Sobre aquesta modificació del POUM, el portaveu del PP –David Chatelain– va afirmar que, "continuo dubtant de la viabilitat d'aquest sector. No és un polígon senzill. L'any 2005, aquest polígon no era viable atenent als costos d'urbanització i al preu de mercat de les possibles edificacions, sobretot per les càrregues urbanístiques”. Per altra banda, Chatelain va apuntar que, amb tota la tramitació que comporta aquesta modificació “no veurem cap moviment a la zona fins al 2023, i això li haurem d'afegir després, tota la tramitació de les llicències d'obra”. Per al regidor popular, tot això es presenta en "un escenari macroeconòmic de congelació del mercat immobiliari i de caiguda de preus que ja s'albiren".

Ana López del PSC lamenta la falta de "visió global" de tota aquesta zona

Per la seva part, la portaveu del PSC –Ana López– va argumentar el vot d'abstenció del seu grup perquè, segons va dir, "creiem que fa falta una visió global més complerta del conjunt del sector. No hagués estat malament i fer un debat previ per reflexionar sobre les necessitats futures d’aquesta zona, tenint en compte que estem parlant de la zona on està ubicada la nova estació de tren, la futura estació d’autobusos, l’avinguda de l’Esport i la zona esportiva municipal amb un gran potencial, social i econòmic. No està clar que aquestes facilitats siguin suficients per donar viabilitat al projecte i no resol el tema de les càrregues urbanístiques. No queda resolt el pont, les rotondes que s'han de fer. Ens hagués agradat tenir una visió més conjunta".

Suport de Cs, malgrat les "mancances" del projecte

El regidor de Cs –Juan Carlos Romera– es va sumar a les crítiques dels seus companys d'oposició sobre les "mancances" d'aquest projecte, però va donar suport al punt. Tanmateix va instar al govern a fer una revisió general i a fer un calendari d'altres zones que també es puguin desenvolupar al municipi i que actualment estan "apagades".

Enric Daza: "Els habitatges de protecció oficial queden garantits i són necessaris en un municipi turístic"

En resposta als diferents portaveus, el regidor d'Urbanisme –Enric Daza– va afirmar que tant des del departament d'Urbanisme com els propis propietaris del sector veuen amb bons ulls el desenvolupament d'aquesta zona. Sobre les previsions “catastrofistes” de les que alertava David Chatelain, Daza va comentar que, "la realitat de Cambrils és diferent a nivell immobiliari i se segueix venent habitatge. Els habitatges de protecció oficial queden garantits i són necessaris en un municipi turístic on els preus a vegades són excessius i amb això es garanteixen uns preus moderats. Són 17.000 metres quadrats que es destinaran a això".

Comenta aquest article