Informació general

Turisme

La Costa Daurada i les Terres de l'Ebre es promocionen a Navarra i el País Basc

Amb l’assistència a les fires Navartur i Sevatur es vol reforçar la presència de les destinacions a dos dels principals mercats emissors del turisme estatal a la demarcaci

Per Redacció

Imatge de l'acció promocional a la fira Navartur de Navarra
Imatge de l'acció promocional a la fira Navartur de Navarra | Cedida

La Costa Daurada i les Terres de l’Ebre intensifiquen la seva activitat promocional amb l’objectiu de reforçar la presència en dos dels principals mercats de turisme estatal, com són el País Basc i Navarra. Precisament, la primera acció s’ha desenvolupat aquest cap de setmana a Navartur, la Fira Internacional de Turisme de Navarra.

En el marc de la quinzena edició d’aquesta mostra, s’ha celebrat el III Congrés Internacional de Turisme Gastronòmic, una iniciativa en què els principals experts en aquesta matèria discuteixen dels reptes de futur del sector. Des del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona s’ha aprofitat aquest esdeveniment per difondre el nou mapa enogastronòmic de la Costa Daurada que convida a explorar el territori de manera visual i atractiva, a través de propostes en què la cuina i el món del vi són els protagonistes. La fira Navartur, dirigida al públic general i professional, rep cada any més de 40.000 persones.

La següent acció tindrà lloc del 13 al 15 de març a Sant Sebastià. Després d’uns anys d’absència, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre tornaran a estar presents a la Fira Sevatur, el certamen de referència al País Basc que reuneix a quasi 20.000 visitants i prop de 160 expositors.

El mercat estatal ha incrementat, aquest 2019, quasi dos punts percentuals el volum de pernoctacions a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre i ha assolit la simbòlica xifra del 50,8%. En aquest sentit, les persones provinents de Navarra i el País Basc que s’allotgen a la Costa Daurada representen un 37’4% del total de turistes que arriben de la resta de l’Estat, segons dades de l’Eurecat.

Més accions a escala internacional

Aquestes accions d’àmbit estatal s’inclouen dins del conveni Corner impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i són el punt de partida d’una sèrie d’operatius promocionals previstos a diferents ciutats del continent europeu, que tenen com a objectiu principal continuar posicionant la destinació com a referent del turisme familiar.

D’aquesta manera, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona portarà, les properes setmanes, els atractius turístics de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre a fires com GoExpo, a Helsinki; Fiets en Wandelbeurs, a Utrecht; ITB, a Berlin; Bike Show, a Copenhaguen; MITT, de Moscou, Salon du Randonneur, a Lió; UITT, a Kiev; i la Fira B-Travel que se celebrarà a Barcelona. A més, en aquestes fires i gràcies a un estand elaborat amb cartó reciclat, es presenta una imatge més innovadora i sostenible de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

Comenta aquest article