Societat

Carnaval

Un esbojarrat ple marcarà l'inici del regnat de Sa Majestat Ka-Garriera XI, avui al vespre

Demà dissabte, a partir de les 18h, s'iniciarà la Rua del Carnaval amb la participació de 14 comparses i aquest diumenge al matí, al parc del Pescador, es faràel Carnaval infantil

Per Redacció

Un moment de l'assaig general del ple del Carnaval, ahir a la sala de plens
Un moment de l'assaig general del ple del Carnaval, ahir a la sala de plens | Cedida

Avui al vespre, amb la celebració del ple de possessió de Sa Majestat Ka-Garrieres, Cambrils entra de ple al cap de setmana de celebració de la festa de Carnaval. El ple d'avui s'iniciarà a les 19,30h i servirà per a fer un repàs a alguns dels temes d'actualitat que l'Ajuntament carnavalesc anirà tractant amb la seva visió particular. Enguany es recupera el format de plenari després que l'any passat se celebrés un particular judici. Es preveu que en la representació d'avui també tinguin protagonisme uns personatges "rellevants" del municipi, al marge dels que ostenten càrrecs electes municipals. L'acte es complementarà amb la projecció d'un vídeo parodiant un programa televisiu, tal i com s'ha vingut fent els darrers anys. Enguany, a més, es recupera la col·laboració amb l'institut Cal·lípolis de Tarragona per a la caracterització dels personatges.

Rua de Carnaval amb 14 comparses

La Rua de Carnaval, l'acte més multitudinari d'aquesta celebració, tindrà lloc demà dissabte 22 de febrer. A partir de les 16 hores, els vehicles i les persones participants a la rua de dissabte –unes catorze colles– se concentraran al passeig d'Albert i a les 18 hores començarà el recorregut pel passeig de la Salle, les avingudes del Baix Camp, de Vidal i Barraquer i de la Verge de Montserrat, el passeig La Salle, la Creu de la Missió, la Rambla Jaume I, la rotonda del Club Nàutic, el passeig Miramar, el passeig de les Palmeres i el passeig la Salle (carrer de la Tramuntana).

La rua de dissabte s'acabarà amb un sopar de colles i, a partir de les 23 hores, hi haurà el concert de Carnaval obert a tothom amb el DJ Dejavu. Les persones menors de 16 anys hauran d'anar acompanyades d'una persona adulta i hauran de portar el full d'autorització de menors, que es pot trobar a la pàgina web de Festes.

Carnaval infantil i Enterrament de la Sardina

Aquest diumenge, 23 de febrer,  a les 12:30 hores, hi haurà el carnaval infantil al Parc del Pescador. A partir de les 12 h hi haurà animació i, mentrestant, es podran fer les inscripcions.

L'últim acte de la festa de Carnaval d'enguany serà la vetlla del Rei Carnestoltes i l'enterrament de la sardina, que es portarà a terme el dimarts 25 de febrer a les 19:30 hores al Centre Cultural.

L'organització del Carnaval, un any més, va a càrrec de la Nit d'Artistes de Cambrils i del Departament de Festes de l'Ajuntament de Cambrils.

 

Comenta aquest article