Informació general

Pressupostos

El PP de Cambrils presenta tres propostes d'esmena als Pressupostos de la Generalitat pel 2020

Es tracta d'obtenir finançament per a l'avinguda de l'Esport, la nova estació d’autobusos i el desdoblament de la carretera de Misericòrdia

Per Redacció

L'avinguda de l'Esport haurà de connectar la zona esportiva municipal i la nova estació de tren amb la carretera de Montbrió
L'avinguda de l'Esport haurà de connectar la zona esportiva municipal i la nova estació de tren amb la carretera de Montbrió | Lluís Rovira i Barenys

El Partit Popular de Cambrils ha presentat tres esmenes als pressupostos de la Generalitat per tal de millorar o construir noves infraestructures en el seu àmbit d’influència territorial. Pel regidor popular, David Chatelain, la província de Tarragona és una de les que pateix un reiterat maltractament pel que fa a l’atribució de recursos en comparació amb d’altres.

La primera demana recursos per a la futura construcció de la nova central d’autobusos de Cambrils, que s’hauria de construir al costat de l’estació de ferrocarril. Per Chatelain "la nova realitat fa necessari millorar la xarxa interna d’autobusos, però també cal considerar que la centralitat de la nova estació d’Adif fa necessari incrementar la connectivitat". Els populars ja van presentar al plenari municipal –via proposta d’incorporació al pressupost– una partida per a la elaboració i execució del projecte, que va ser desestimada tot i que el govern ha incorporat aquesta estació com un objectiu del Pla de Mandat. Una prova, pel regidor popular, de que el Pla conté "molts brindis al Sol".

Construcció de l'avinguda de l'Esport

La segona demana també recursos per a la construcció de l’avinguda de l’Esport, un nou vial profundament vinculat a la que seria la nova estació d’autobusos i que connectaria la zona esportiva de Cambrils amb el Polígon Belianes, i la AP7. Els popular consideren que una obra d’aquestes característiques te un impacte que va més enllà de l’estrictament municipal, tot i ubicar-se en el mateix, i per tant te tot el sentit que la Generalitat s’impliqui, atenent al retard històric que pateix el teixit de les comunicacions en l‘àmbit del sud de Tarragona.

Desdoblament de la carretera de Misericòrdia

La tercera fa esment a una reiterada petició històrica de desdoblar la carretera de Misericòrdia(TV3141), que si be és cert que s’ha millorat, encara presenta punts negres de saturació que entorpeixen el moviment de vehicles entre Cambrils i Reus. És aquesta una vella reivindicació que ja va ser desestimada en 2009 per la Generalitat, en principi degut a la situació econòmica del moment.

​Chatelain declara que "esperem que la Generalitat sigui sensible a les peticions i serveixin aquestes per a iniciar el debat sobre un nou model de comunicacions internes al territori, i que haurien d’incloure el debat lleial sobre el futur de l’espai que deixarà lliure el desmantellament de les vies de l’antic traçat ferroviari, tenint en compte la voluntat del municipi".

Comenta aquest article