Informació general

Infraestructures

Les diputacions de Tarragona, Barcelona, Lleida, Girona, Castelló i València es reuneixen per reclamar l'impuls del Corredor del Mediterrani

La trobada va tenir lloc, ahir, al Palau de la Diputació de Tarragona, amb la participació dels presidents i presidentes d’aquestes sis institucions supramunicipals

Per Redacció

Els presidents de les sis diputacions en la trobada d'ahir al Palau de la Diputació de Tarragona
Els presidents de les sis diputacions en la trobada d'ahir al Palau de la Diputació de Tarragona | Cedida

Els presidents i presidentes de les diputacions de Tarragona, Barcelona, Lleida, Girona, Castelló i València van mantenir una reunió de treball, ahir, al Palau de la Diputació de Tarragona. La visita va aplegar la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; la de Barcelona, Núria Marín; el de Girona, Miquel Noguer; el de Lleida, Joan Talarn; el de Castelló, José Pascual Martí, i el de València, Toni Gaspar.

La reunió pretén ser la primera d’una sèrie de trobades entre aquestes diputacions, a les quals es pretén sumar altres diputacions que comparteixen projectes comuns. La voluntat ha estat posar l’accent en aquells projectes que els uneixen. Tots i totes han coincidit a posar en valor la col·laboració institucional amb totes les administracions des del respecte a les competències que té cadascuna. En la trobada, els representants d'aquestes institucions van tractar temes com el Corredor del Mediterrani. En aquest sentit, van subratllar la necessitat urgent d’impulsar aquesta infraestructura ferroviària, vital per a l’activació econòmica i social dels municipis i van apostar perquè les diputacions hi tinguin un paper actiu.

Lluita contra el despoblament

D’altra banda, i com a membres d’Arc Llatí i Partenàlia, en l'àmbit de l'Euroregió, aquestes diputacions van incidir en la importància de treballar per aconseguir ajuts europeus que permetin lluitar contra el despoblament, una preocupació que comparteixen totes aquestes institucions.

Durant la trobada, es va posar de manifest el paper clau de les diputacions en el sosteniment de les polítiques públiques municipals, especialment durant els últims anys. Al mateix temps, van reclamar una major flexibilitat normativa en relació a la gestió diària dels municipis, especialment els més petits, en matèries com normatives de despesa, de contractació pública o urbanística.

Els presidents i presidentes de les diputacions assistents a la trobada d'ahir a Tarragona es van emplaçar per defensar totes aquestes posicions en la reunió de la Comisión de Diputaciones, Cabildos y Consejos Insulares, que tindrà lloc el 9 de març a Barcelona, convocada per la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP).