Cultura

Exposició

El cambrilenc Francesc Marcó mostra els seus «inicis» pictòrics en una exposició a la sala Àmbits

Per Lluís Rovira i Barenys

La regidora de Cultura, Cinta Ballesté, al costat de Francesc Marcó
La regidora de Cultura, Cinta Ballesté, al costat de Francesc Marcó | Lluís Rovira i Barenys

El cambrilenc Francesc Marcó va inaugurar, aquest passat divendres al vespre a la sala Àmbits, la seva exposició que porta per nom "Inicis" i que mostra, per primera vegada, la seva faceta de creador en el món de la pintura. Quadres de diferents estils i de tècniques força variades s'exposen sota aquest títol suggeridor dels "inicis" que Francesc Marcó els explica com el camí que ha traçat en la seva etapa de jubilació i que li obre un nou recorregut vital. Segons va explicar ell mateix, "inicio una expressió artística diferent de la que havia fet fins ara i es tracta d'una nova etapa de creació artística".

En la presentació de l'exposició, Marcó va esmentar les seves influències que provenen del dibuix tècnic i lineal de l'època d'estudis al col·legi la Salle de Cambrils, de la seva afició a la fotografia i dels anys de treball en floristeria i l'art floral. Les diferents tècniques emprades en els quadres exposats l'ha ajudat a trobar-se a ell mateix, segons va explicar i va afegir que  iniciava "una nova etapa de la seva vida, amb una nova manera de viure i una nova manera d'expressar-se".

Aquesta és la primera exposició de pintura que fa Francesc Marcó i es podrà veure a la sala Àmbits fins el proper 13 de març. Aquesta, però, no és la primera exposició de Francesc Marcó, ara fa uns tres anys en va fer una de fotografia amb imatges d'Egipte, arran d'un viatge que hi va fer. Així ho va destacar la regidora de Cultura, Cinta Ballester, en el preàmbul de la inauguració de l'exposició.

Comenta aquest article