Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Política

L’Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant instal·larà aerogeneradors i plaques fotovoltaiques per ser autosuficient elèctricament

El Ple va aprovar, per unanimitat, programar-ne la instal·lació durant els propers 5 anys

Per Redacció

Imatge de la sessió plenària de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Imatge de la sessió plenària de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’ha compromès a programar durant els propers 5 anys la instal·lació d’aerogeneradors i plaques fotovoltaiques per esdevenir un consistori autosuficient elèctricament i deixar de pagar rebut elèctric. Aquest és un dels acords que es van adoptar en la darrera sessió plenària, que va tenir lloc el passat dijous 13 de febrer, arran de la proposta presentada per la CUP-AMUNT, transaccionada amb el PSC, JxCat, la FIC, ERC i el PP. Aquesta proposta va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals.

En la mateixa sessió plenària també es va donar compte dels decrets d’alcaldia referents a la incorporació del regidor Tomàs Díaz, de Cs, a l’equip de govern municipal; i a la remodelació del cartipàs municipal, com a conseqüència d’aquesta incorporació. La remodelació afecta a aquests regidors:

  • Tomàs Díaz és regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil; i d’Infraestructures Generals i Mobilitat.

  • Diego García és, com a novetat, regidor d’Igualtat i continua sent titular de les regidories de Joventut, d’Esports i de Festes, a més de ser el 4t tinent d’alcalde i el sots president de l’empresa Llastres Serveis Municipals SL.

  • Lupe Capella és regidora de Benestar Social i Salut; i com a novetat, després del pacte de govern entre el PSC i Cs, regidora d’Administració Oberta i Transparència (abans del pacte era regidora de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil i tenia competències també en matèria d’Igualtat).

  • Alfons Garcia, l’alcalde, continua sent després del pacte de govern regidor d’Urbanisme i de Recursos Humans, a més de president dels patronats municipals i de les empreses municipals Idetsa i Llastres. La diferència és que abans del pacte de govern la regidoria de Recursos Humans incloïa també l’àrea d’Administració Oberta.

A causa de la incorporació del regidor Tomás Díaz a l’equip de govern municipal, en la sessió plenària del 13 de febrer, es va sotmetre a votació les indemnitzacions que percebrà com a membre de l’equip de govern municipal. El Ple de l’Ajuntament va acordar que Tomàs Díaz cobrarà fins a un màxim de 20.000 euros a l’any, per assistència a les sessions dels òrgans col·legiats de la Corporació (el Ple, la Comissió Especial de Comptes, la Junta de Govern Local, les comissions informatives o les meses de contractació), amb els vots a favor del PSC i de Cs, els vots en contra de JxCat, la FIC, ERC i la CUP; i l’abstenció del PP.

En el ple municipal també es va donar llum verd a la proposta de resolució de JxCat sobre la conveniència de modificar l’ordenança municipal de control i tinença d’animals i d’establir mesures contra l’incivisme i per actualitzar el cens caní, amb els vots a favor del PSC, JxCat, ERC, Cs i PP i l’abstenció de la FIC i la CUP. En concret, es va acordar facilitar a la ciutadania el mètode d’inscripció dels seus gossos al cens municipal caní, perquè no hagi d’adreçar-se a la Policia Local.

La idea és que els propietaris dels animals només hagin d’anar a un dels tres establiments veterinaris del municipi, on els censaran les seves mascotes mitjançant un programa online compartit amb el departament municipal que tingui la competència en aquesta matèria. Un cop censat l’animal, al cap d’uns dies l’Ajuntament enviarà una carta al propietari per facilitar una xapa cívica que, a través d’un codi QR, permeti identificar l’animal en cas de pèrdua o robatori o en cas d’actituds incíviques del propietari, com ara no recollir les deposicions.

Una altra de els mesures acordades amb l’aprovació d’aquesta proposta consistirà en la posada en marxa enguany, per part de l’Ajuntament, d’una campanya informativa dirigida als propietaris de tots els animals no censats perquè els inscriguin al cens, cosa que és obligatori; i una campanya informativa per erradicar els excrements de gossos a la via pública i sensibilitzar la població sobre la importància de mantenir el municipi net.

En aquest sentit cal recordar que l’ordenança municipal de control i tinença d’animals estableix sancions per no tenir els animals censats i per no recollir les seves deposicions, aprovada el febrer de 2016.

Mocions rebutjades

  • La proposta d’acord de la CUP sobre el complex petroquímic del Camp de Tarragona, amb els vots en contra del PSC, JxCat, Cs i PP, l’abstenció de la FIC i d’ERC i el vot a favor de la CUP.

  • La proposta d’acord de la CUP per a la creació d’un operador energètic, amb els vots en contra del PSC i Cs, l’abstenció de JxCat, ERC i PP i els vots a favor de la FIC i la CUP.

  • La proposta de la CUP per a l’erradicació de la violència masclista i el foment de la igualtat entre dones i homes al municipi, amb els vots en contra del PSC i Cs i els vots a favor de JxCat, la FIC, ERC, la CUP i el PP.

  • La proposta d’acord de la CUP per a l’elaboració d’un inventari d’habitatges buits, amb els vots en contra del PSC i de Cs, l’abstenció de JxCat, la FIC i el PP i els vots a favor de la FIC, ERC i la CUP.

Els textos íntegres de totes les mocions presentades en la sessió plenària es poden consultar en la pàgina web municipal: www.vandellos-hospitalet.cat

Comenta aquest article