Esports

Esports

Arriba l'onzena edició de la Mitja Marató de Cambrils per als amants del running

A hores d'ara ja s'han inscrit uns 1.200 atletes i l'organització preveu arribar a la xifra dels 1.800. La prova es disputarà el diumenge 1 de març i també hi haurà d'altres distàncies com la de 10 km, 5 km i patins en línia

Per Berta Ruiz

Presentació de la Mitja Marató de Cambrils, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Juanan Fernández, Camí Mendoza i Natàlia Pleguezuelos
Presentació de la Mitja Marató de Cambrils, ahir al matí. D'esquerra a dreta: Juanan Fernández, Camí Mendoza i Natàlia Pleguezuelos | Berta Ruiz

Cambrils acollirà, el proper 1 de març, l'onzena edició de la Peugeot Joaquin Oliva Mitja Marató de Cambrils. Un circuit de 21 quilòmetres vora el mar –molt pla– i en el qual es disputaran diferents distàncies: la mitja marató, els 10 quilòmetres, els 5 quilòmetres, una cursa per a patins en línia i també una cursa per a la canalla. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos, i el director de Running Solutions, Juanan Fernández.

Pel que fa a la cursa, el director de l'empresa organitzadora va explicar que, a data d'avui, ja hi ha uns 1.200 inscrits i que esperen arribar als 1.800 atletes participants –xifra que suposaria revalidar les dades de les edicions més multitudinàries que s'han fet a Cambrils. De fet, segons va apuntar Fernández, la prova de Cambrils gaudeix de molt bona salut i manté la participació, respecte d'altres proves que han patit descensos d'inscripcions donat l'important volum de curses que hi ha arreu del país. Quant a dades destacades, el director de Running Solutions va comentar que el 36% de les persones inscrites són de fora de la demarcació tarragonina –sobretot provinents de Barcelona, Lleida i l'Aragó– i que, la prova cambrilenca, té una important participació femenina. De fet, la prova dels 5 quilòmetres té una alta participació de dones. Per altra banda Fernández també va referir-se a un estudi realitzat durant la passada edició, que calculava el retorn de la inversió (ROI) de la Mitja Marató en més de 250.000 euros durant el cap de setmana.

La plaça de l'Ajuntament serà el centre neuràlgic de la prova

En aquesta onzena edició es tornarà a comptar amb un planter de luxe, encapçalat pel campió d’Espanya, Jaume Leiva. Els participants en les tres distàncies sortiran tots a la mateixa hora –les 10 del matí– des de la plaça de l'Ajuntament. De fet, aquesta és una de les novetats d'enguany, ja que tot el muntatge de la zona de sortida i d'arribada de corredors es muntarà a la mateixa plaça per donar-li una major vistositat. Allí es muntarà una pantalla gegant i es lliuraran els premis. La sortida de la cursa dels patins en línia serà a les 12 hores i la infantil a les 12:15 hores. A més, el dissabte de 5 a 8 de la tarda i el diumenge durant la cursa hi haurà una activitat benèfica de zumba que recaptarà fons per la Creu Roja.

D'altres novetats destacades i relacionades amb el medi ambient, tal com va apuntar Fernández, serà la utilització de dos vehicles ecològics (un d’elèctric i un d’híbrid) i la substitució de 8.000 ampolles de plàstic per gots de paper reciclables. Les inscripcions segueixen obertes fins el dimecres 26 de febrer a les 23:59 hores i es poden fer a través d’aquest formulari. Les persones inscrites tindran una samarreta oficial Mizuno i una fotografia de la cursa gratis i hi haurà medalles per tothom.

Aposta pel binomi turisme i esport

Tant l'alcaldessa –Camí Mendoza– com la regidora d'Esports –Natàlia Pleguezuelos– van destacar la consolidació d'aquest esdeveniment esportiu al municipi i que és tot un referent dins del calendari esportiu de Cambrils, tant pels cambrilencs com per tots els atletes de fora que hi participen. Ambdues van afirmar que amb l'organització d'iniciatives com aquesta se segueix reforçant el binomi de turisme i esportiu i també van ressaltar la gran participació femenina que reuneix la prova a Cambrils.

L’Apunt

Programa

Dissabte, 29 de febrer

16:00-20:00 – Lliurament de dorsals – Pavelló Municipal de Cambrils

Diumenge, 1 de març

08:00-09:30h – Lliurament de dorsals – Pavelló Municipal de Cambrils

10h – Sortida Mitja Marató, 10k i 5k – Plaça de l’Ajuntament de Cambrils

12h – Sortida Patinadors

12:15h Cambrils Corre (Curses Infantils) – Plaça de l’Ajuntament de Cambrils

12:30h – Lliurament de premis – Plaça de l’Ajuntament de Cambrils

Comenta aquest article