Societat

Carnaval

Tot a punt per a una nova edició de la festa del Carnaval

El Ka-Garriera XI prendrà possessió del seu efímer mandat el divendres 21 de febrer en l'acte que se celebrarà a la sala de plens, a partir de les 19,30 h, i que enguany recupera el format de celebració d'un plenari

Per Redacció

Ple carnavalesc de possessió del rei Ka-Garriera de l'edició de l'any passat
Ple carnavalesc de possessió del rei Ka-Garriera de l'edició de l'any passat | Lluís Rovira i Barenys

El Carnaval de Cambrils ja escalfa motors. El Ka-Garriera XI prendrà possessió del seu efímer mandat el divendres 21 de febrer en l'acte que se celebrarà a la sala de plens, a partir de les 19,30 h, i que enguany recupera el format de celebració d'un plenari després que en l'edició de l'any passat se celebrés un esbojarrat judici. La Nit d'Artistes de Cambrils (NAC) està ultimant els detalls del guió d'aquest ple en el que hi haurà sorpreses i protagonistes inesperats.

Aquesta presa de possessió, del rei Ka-Garriera XI serà la primera activitat del programa del carnaval cambrilenc. La festa continuarà dissabte, 22 de febrer, amb la tradicional Rua del Carnaval. A partir de les 16 hores, els vehicles i les persones participants a la rua de dissabte –unes catorze colles– se concentraran al passeig d'Albert i a les 18 hores començarà el recorregut pel passeig de la Salle, les avingudes del Baix Camp, de Vidal i Barraquer i de la Verge de Montserrat, el passeig La Salle, la Creu de la Missió, la Rambla Jaume I, la rotonda del Club Nàutic, el passeig Miramar, el passeig de les Palmeres i el passeig la Salle (carrer de la Tramuntana).

La rua de dissabte s'acabarà amb un sopar de colles i, a partir de les 23 hores, hi haurà el concert de Carnaval obert a tothom amb el DJ Dejavu. Les persones menors de 16 anys hauran d'anar acompanyades d'una persona adulta i hauran de portar el full d'autorització de menors, que es pot trobar a la pàgina web de Festes.

L'endemà diumenge, 23 de febrer,  a les 12:30 hores, hi haurà el carnaval infantil al Parc del Pescador. A partir de les 12 h hi haurà animació i, mentrestant, es podran fer les inscripcions.

L'últim acte de la festa de Carnaval d'enguany serà la vetlla del Rei Carnestoltes i l'enterrament de la sardina, que es portarà a terme el dimarts 25 de febrer a les 19:30 hores al Centre Cultural de Cambrils. L'organització del Carnaval va a càrrec de la Nit d'Artistes de Cambrils i del Departament de Festes de l'Ajuntament de Cambrils.

PROGRAMA CARNAVAL 2020

DIVENDRES, 21 de febrer. ARRIBADA DEL REI CARNESTOLTES
A les 19,30 h, Arribada del REI CARNESTOLTES a l'Ajuntament.
Seguidament, a la Sala de Plens, presa de possessió i Ple municipal.

DISSABTE, 22 de febrer. RUA DE CARNAVAL
A les 16-18 h, al Pg Albert,  CONVOCATÒRIA de la Rua, vehicles i assistents.
A les 18 h., Inici de la RUA DE CARNAVAL.
Recorregut: pg. La Salle, Av. Baix Camp, Av. Vidal i Barraquer, Av. Verge de Montserrat, pg. La Salle, Creu de la Missió, Rambla Jaume I, rotonda club Nàutic,  passeig Miramar, Passeig de les Palmeres i acabament Passeig la Salle (carrer Tramuntana)
A les 21h,  a l'Ateneu Juvenil, SOPAR DE COLLES
A partir de les 23 h, a l'Ateneu Juvenil, BALL de Carnaval.

DIUMENGE, 23 de febrer. CARNAVAL INFANTIL
A les 12:30 h, al Parc del Pescador
Animació i inscripcions a partir de les 12 h

DIMARTS, 25 de febrer. ENTERRAMENT DE LA SARDINA
A les 19,30  h,  al  Centre Cultural, Vetlla del Rei Carnestoltes i Enterrament de la Sardina.

Comenta aquest article