Esports

Tir amb arc

Molt bon paper dels arquers cambrilencs als campionats d'Espanya de precisió en sala

Maria Pitarch, Arnau Borrull i Yanay Molí, del Club Arquers Cambrils, van uns excel·lents resultats destacant la medalla de plata de Maria Pitarch

Per Redacció

Maria Pitarch va ser una de les arqueres cambrilenques més destacades
Maria Pitarch va ser una de les arqueres cambrilenques més destacades | Cedida

El complexe Marina d'Or de la localitat castellonenca d'Orpesa va acollir, del 30 de gener al 2 de febrer, els campionats d'Espanya de precisió en sala, de tir amb arc, on el Club d'Arquers Cambrils hi va comptar amb la presència de tres participants: Arnau Borrull, Yanay Molí i Maria Pitarch. Després d'una brillant temporada, els arquers cambrilencs han aconseguit fer podi en totes les categories en les que han participat a nivell de Catalunya.

El campionat es va iniciar amb una primera actuació de Maria Pitarch, que es va classificar en tercera posició. Després d'anar passant rondes eliminatòries, l'arquera cambrilenca s'enfrontava amb la que seria la campiona d'Espanya júnior, la balear Natàlia Garcia i perdia la semifinal en el cinquè set en una eliminatòria molt ajustada. A la final per la medalla de bronze, Maria Pitarch queia en el quart set davant la madrilenya Inés de Velasco. Tot i aquest quart lloc final, l'arquera del Club Arquers Cambrils no va marxar del campionat amb les mans buides ja que juntament amb Èlia Canales, del Club de Tir amb Arc Constantí, i Pablo Mercader, del Tir amb Arc Montjuïc, aconseguien la medalla de bronze per comunitats autònomes.

El divendres 31 de gener, en aquest mateix escenari, se citaven els millors arquers en categoria absoluta, cadet i menors de 14 anys, a més dels d'arc tradicional, longbow i nu en tres emocionants jornades. Van començar els arquers en categoria absoluta, on Cambrils va estar representat per Maria Pitarch, que es va classificar en cinquè lloc per donar peu a les eliminatòries del dia següent. En el torn de cadets i menors, van participar Yanay Molí, que obtenia l'11a plaça en la classificació, i Arnau Borrull, que va quedar 10è. Yanay, en el seu primer campionat d'Espanya, es posava dins l'equip autonòmic i quedava a les portes de la medalla de bronze.

El podi de Maria Pitarch

El dissabte 1 de febrer, els més petits començaven la jornada disputant les eliminatòries individuals. Tant Yanay com Arnau passaven amb solvència la primera ronda però tot i fer molt bones tirades, queien en octaus de final, aconseguint una novena plaça tots dos en la seva estrena en campionats estatals. Al migdia, Maria Pitarch tirava les rondes eliminatòries per equips femenins i en semifinals, l'equip queia davant l'equip de la Comunitat Valenciana i passava a disputar la final per la medalla de bronze en la que el triplet d'Astúries va deixar l'equip català a les portes del podi. Les eliminatòries individuals en categoria absoluta es diputaven a la mateixa jornada del dissabte per la tarda on Maria Pitarch, tot i l'altíssim nivell que hi havia, aconseguia superar els seus adversaris al darrer set, superant la semifinal contra l'arquera olímpica en Río 2016 i passant a la final per la medalla d'or, que es disputava el diumenge.

El diumenge 2 de febrer, Maria Pitarch, del Club Arquers Cambrils, es va enfrontar en una emocionant final a Èlia Canales, la que juntament amb María i Mónica Galisteo (Madrid) van integrar l'equip que portaria a les dues finalistes a aconseguir el bronze per equips en el recent mundial júnior. Maria Pitarch va acabar pujant al segon esglaó del podi i es va emportar cap a Cambrils la medalla de plata estatal. A destacar que en aquest campionat s'ha batut el rècord d'assistència en campionats estatals, amb un total de 666 participants.

Diferents imatges dels arquers cambrilencs al campionat estatal

 

Comenta aquest article