Natació

El nedador del Cambrils Club Natació, Joan Carles Adell, aconsegueix una medalla d'or i dues de bronze als Campionats d’Espanya màsters de fons d'hivern

Joan Carles Adell amb les medalles obtingudes al campionat d'Espanya màster de fons d'hivern | Cedida

El nedador màster del Cambrils Club Natació, Joan Carles Adell, va ser l’únic representant del club local que es va desplaçar a la capital asturiana per participar als III Campionats d’Espanya màsters de fons d’hivern, que es van dur a terme entre els dies 6 i 9 de febrer, a la piscina olímpica (de 50 metres). La seva participació ha estat de molt de mèrit, no solament pel seu desplaçament en solitari; sinó pels bons resultats que va obtenir en una competició d’alt nivell, en què es van arribar a assolir fins a 17 rècords d’Espanya.

Així, el Joan Carles, va aconseguir ser campió d’Espanya, de la categoria + 50 anys, en la prova de més llarga distància que es porta a terme en piscina: els 3.000 metres lliures, en què va fer un temps de 40 min. i 07 seg. Mentre que aconseguir la tercera posició i, en conseqüència, la medalla de bronze en les altres dues proves de llarga distància en què va participar: els 1.500 (amb un temps de 19 minuts i 37 seg,) i els 800 metres (120 min. 17 seg.) lliures.

Als campionats hi van participar un total de 79 clubs; una xifra que està per sota de la participació habitual dels campionats d’Espanya tradicionals, atès que el campionat de fons o de més llarga distància és més especialitzat i estava més limitat. D’altra banda, gràcies als seus bons resultats, malgrat ser-ne l’únic participant; el Cambrils CN va assolir la 27a posició del rànquing masculí d’un total de 67 equips.

Campionats de Catalunya alevins a Manresa

Coincidint en el mateix cap de setmana, es van disputar els Campionats de Catalunya alevins a la piscina olímpica del Club Natació Minorisa a Manresa. Aquesta vegada només va aconseguir classificar-se, al superar el filtratge previ, un sol nedador: Mario Gómez Mestre, nascut l’any 2008. El jove nedador es va desplaçar a la capital del Bages, acompanyat pels dos entrenadors del club: Joan Ibars i Cristina Baiges. Els resultats que va obtenir van se: el 84è lloc als 200 lliures, el 64è a 50 esquena i el 73è als 200 estils.

Imatge del nedador cambrilenc Mario Gómez

Campionats de Catalunya Open Absoluts a Terrassa

D’altra banda, el mes passat (en concret del dia 16 al 19 de gener) es van celebrar els campionats de Catalunya de la categoria de més nivell competitiu, com són els absoluts; en què hi participen els nedadors i nedadores més grans, tot i que està obert a la participació de qualsevol nedador que aconsegueixi superar els temps mínims que té fixats la Federació catalana de natació.

Els nedadors que van participar en diferents proves van se la Beatriz Martínez, de l’any 2000 i única nedadora que, per edat, pertany a aquesta categoria; el Daniel Atienza, que encara és de la categoria júnior, ja que va néixer l’any 2003, i els nedadors infantils Edna Meléndez (2005) i Aleix Backer /(2004).

Pel que fa a les proves i la posició que van assolir, van ser les següents:

Beatriz Martínez: 50 Papallona en la 58a posició; 50 lliures en la 28a posició i 100 Lliures on ha quedat en la 66a posició.

Daniel Atienza, va ser el que va competir en més proves: 100 esquena en la 31a posició; 200 lliures en la 62a; 400 Lliures en la 41a; 200 estils en la 28a; 50 esquena en la 31a i 400 estils en la 34a. .

Edna Meléndez: 50 esquena en la 43a posició

Aleix Backer: 50 esquena en la 29a posició.