Informació general

Formació

L'Ajuntament i Femarec ofereixen tres cursos subvencionats pel Consorci de Formació Contínua

Les noves formacions gratuïtes són: gestió fiscal de l’empresa, nòmines i seguretat social de nivell avançat i aparadorisme

Per Redacció

Imatge del cartell dels cursos formatius
Imatge del cartell dels cursos formatius | Cedida

L’Ajuntament de Cambrils ofereix tres nous cursos de formació professional, que es realitzen en col·laboració amb l’entitat social de formació Femarec i estan subvencionats pel Consorci de Formació Contínua de la Generalitat de Catalunya i pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social. Els cursos són gratuïts i s’adrecen a persones majors de 18 anys. L’objectiu general d’aquesta formació és mantenir l'ocupabilitat de les persones treballadores en actiu, així com la seva promoció mitjançant la millora i reciclatge de les seves competències professionals que, alhora, milloren la competitivitat de les empreses. Els cursos es portaran a terme al Centre de Formació L’Estudi (avinguda de l'Horta de Santa Maria, 14).

Ja estan obertes les inscripcions

Les tres formacions són: gestió fiscal de l’empresa, nòmines i seguretat social (nivell avançat) i aparadorisme. En el cas del curs d’aparadorisme les persones participants han de ser treballadors en actiu del Règim general o autònomes (no funcionàries), i en els altres dos cursos es permet la inscripció tant de persones aturades com de treballadores. Les inscripcions es poden fer a partir d’avui, 10 de febrer, presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) o online a www.cambrils.cat/inscripcions. Les places són limitades. Per poder-se inscriure, cal que les persones interessades es trobin treballant el primer dia de curs, excepte en les formacions que admeten persones aturades, i portin la documentació requerida. L’alumnat que superi el curs rebrà un diploma d’aprofitament.

Les persones que participin al curs de gestió fiscal, de 40 hores, adquiriran els coneixements, eines i habilitats necessàries per realitzar gestions administratives i econòmic financeres de petites empreses. En acabar el curs, l’alumnat podrà identificar les obligacions mercantils i fiscals de les empreses, conèixer els aspectes bàsics sobre fiscalitat i tributació, aprofundir en les diferents característiques i funcionament de la mecànica dels impostos més rellevants que afecten a les activitats empresarials i econòmiques, preparar declaracions, liquidacions i autoliquidacions d’impostos i analitzar l’optimització de la fiscalitat de l’empresa per adaptar-la a cada cas.

Per altra banda, l’objectiu del curs de nòmines, que requereix coneixements previs, és capacitat l’alumnat per confeccionar contractes, nòmines i seguretat social, així com gestionar els aspectes legals més rellevants, desenvolupar l’activitat laboral en l’àmbit de la gestió administrativa i dominar la confecció de tramitar nòmines. El curs de nivell avançat és de 40 hores i inclou 16 unitats didàctiques. Finalment, el curs d’aparadorisme, que només admet persones treballadores en actiu, està pensat per facilitar, a les persones del sector, competències que els permetran optimitzar les seves funcions i millorar l’estat de l’establiment, proporcionar tècniques d’animació comercial del punt de venda, realitzar promocions comercials, dissenyar rètols i cartells per a l’establiment, incrementar la rendibilitat de l’espai i potenciar la creativitat a l’hora de decorar un aparador, creant des de l’esbós inicial fins a la seva realització.

Comenta aquest article