Informació general

Violència masclista

El Servei d'Atenció a les Dones ofereix una xerrada sobre violència masclista a personal sanitari

La sessió formativa s’emmarcava en el Programa de Formació Multi Professional dirigit a residents de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata

Per Redacció

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Cambrils que acull el Servei d’Atenció a les Dones de Cambrils
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Cambrils que acull el Servei d’Atenció a les Dones de Cambrils | Berta Ruiz

La coordinadora i la psicòloga del Servei d’Atenció a les Dones de Cambrils, Mònica Romano i Pilar Calbet, van oferir dijous, 6 de febrer, una sessió formativa sobre la violència masclista i la seva intervenció psicològica, en el marc del treball comunitari. La ponència, dirigida al cos de residents (MIR, IIR i PIR) de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata, s’emmarca en el Programa de Formació Multi professional organitzada per la Unitat Docent del centre hospitalari.

El SIAD de Cambrils és un servei, públic i gratuït, d’informació, assessorament, primera atenció, derivació i acompanyament, si s’escau, en relació amb l’exercici dels drets de les dones en tots els àmbits de la seva vida laboral, social, personal i familiar, per ajudar-les a resoldre problemàtiques que les afecten, amb una perspectiva de gènere. L’àmbit de treball inclou assessorament jurídic i atenció psicològica individual i/o grupal, segons requereixi el cas. La demanda del servei la pot fer la pròpia dona o per derivació d’altres serveis municipals o supramunicipals.

Durant la ponència s’ha visionat del documental “Volar” produït per Emakunde, en el que 9 dones supervivents de la violència masclista relaten en primera persona l’impacte que va tenir sobre elles i els seus fills i filles. La pel·lícula ha servit per informar als equips professionals de l’Institut Pere Mata de les intervencions psicològiques que es porten a terme des del SIAD per al seu procés de recuperació. Per finalitzar, hi ha hagut un torn obert de preguntes que el cos professional ha aprofitat molt activament.

Comenta aquest article