Societat

Ciència

«La proteïna d'insecte és el nostre futur?»

La Biblioteca Josep Salceda i Castells programa una xerrada amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència

Per Carla Plaza

Imatge de la xerrada que es va fer a la Biblioteca, el passat divendres a la tarda
Imatge de la xerrada que es va fer a la Biblioteca, el passat divendres a la tarda | Carla Plaza

El passat divendres es va organitzar, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells, la xerrada "La proteïna d’insecte és el nostre futur?" a càrrec de la investigadora de la Universitat Rovira i Virgili Anna Maria Ardévol Grau, per a celebrar el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. La xerrada girava entorn sobre perquè s’està postulant que el consum d’insectes pugui ser una alternativa al consum de proteïna en el futur. La hipòtesi sorgeix de buscar una font de proteïna alternativa i de bona qualitat biològica.

Durant la xerrada es va explicar breument què són les proteïnes i quines són les seves funcions bàsiques. Anna M. Ardévol va mostrar dades com per exemple, que alguns insectes arriben a tenir tres vegades més proteïna que altres fonts de proteïna que utilitzem nosaltres diàriament. L’alternativa de la proteïna d’insecte ve donat al gran ritme de creixement de població a escala mundial que portem. Es diu que l'any 2050 es necessitarà el 140% del planeta per a cuidar el bestiar suficient per abastir a totes les persones, és a dir, no hi haurà planeta suficient per poder abastir-nos de les proteïnes dels animals, llavors caldrà buscar fonts alternatives.

L’objectiu de la xerrada pretenia trencar les barreres culturals que no ens deixen fer coses, entendre el perquè i si l’entenem podrem superar aquestes barreres culturals. Anna Maria va comentar que, ella com a dona se sent prou bé en l’àmbit científic. "És un món complicat tant pels homes com per a les dones, però també depèn molt de l’entorn que tinguis. Si tens un entorn ben muntat, amb gent que et respecta i et valora pel teu treball no té perquè ser un problema el fet de ser dona" va afirmar.

Comenta aquest article