Informació general

Pantans

Aigua avall per la riera de Riudecanyes!

L'obertura controlada de comportes del pantà de Riudecanyes va fer baixar, durant unes hores, la riera fins a la seva desembocadura (conté vídeo de l'inici del desambassament)

Per Lluís Rovira i Barenys

Baixada d'aigua a la desembocadura de la riera de Riudecanyes a Cambrils
Baixada d'aigua a la desembocadura de la riera de Riudecanyes a Cambrils | Cedida

La riera de Riudecanyes va baixar, ahir, durant unes hores, tal i com s'havia anunciat des de feia un parell de dies. Les pluges caigudes els dies que va durar el temporal Glòria han omplert de gom a gom els pantans de Siurana i de Riudecanyes, que estan connectats. Des de feia dies, el pantà de Riudecanyes vessava aigua pel sobreeixidor lateral. Ahir el que es va fer va ser obrir les comportes i deixar sortir un cabal d'aigua controlat durant unes hores. Les comportes es van obrir a les 12h del matí i es van tancar a les 15h, deixant passar un cabal de 25 metres cúbics per segon. L'aigua va anar corrent riera avall i va trigar gairebé una hora i mitja en arribar al terme municipal cambrilenc, ja a la desembocadura.

Per altra part en els municipis que toquen la riera de Riudecanyes, l’aigua acumulada i la que va baixar ahir ajudarà a omplir una mica més la capa freàtica de la plana agrícola, i ajudarà a carregar pous i revenir algunes de les mines.

(Vídeo: Pepe Ortuño)

Comenta aquest article