Informació general

Política

El PP proposa intervencions urgents a diferents barris i una nova Ordenança d'ajuda a emprenedors

Per Redacció

El regidor del PP, David Chatelain –en primer terme–, en la sessió plenària del passat 27 de gener
El regidor del PP, David Chatelain –en primer terme–, en la sessió plenària del passat 27 de gener | Lluís Rovira i Barenys

El Partit Popular de Cambrils ha presentat una bateria de propostes per a ser incloses al pressupost pel 2020, tot i que adverteixen de que en l’exercici 2019 no s’han complert els compromisos que va adquirir l’equip de govern en fase d’al·legacions i que van motivar una abstenció en el moment de l’aprovació definitiva del pressupost. Per això, en un comunicat de premsa el portaveu –David Chatelain–, explica que "no acceptarem la inclusió de partides concretes diluïdes dintre de partides generals". Els populars, que faran la valoració del projecte en el proper plenari, entenen que hi ha tot un seguit de qüestions que requereixen de partida pressupostària, algunes amb caràcter urgent i prioritari, per tal de poder ser creïbles i fiscalitzades.

Una de les propostes és atribuir recursos concrets per la rehabilitació de vials i voreres i l’impuls del "Pla integral de rehabilitació de vials i voreres de Cambrils" que porta més d’un any aturat. Per als populars, però, molts barris necessiten actuacions prioritàries i urgents, i demanen intervencions als barris de La Llosa, urbanitzacions de Vilafortuny, i el Regueral, que són les que es troben en un estat més degradat. Això no exclou les intervencions a la resta de barris, que han de quedar determinades al Pla Integral de Rehabilitació. Tanmateix es demana una revisió general de l’enllumenat: "no pot ser que cada dos per tres molts carrers d’urbanitzacions es quedin sense llum”, afirma Chatelain.

Ordenança d'ajuda a emprenedors, reforma i obertura de locals

Des del PP també es proposa una "Ordenança d’ajuda a emprenedors, foment del treball, reforma, renovació i obertura de locals, i per a la millora de la competitivitat industrial", per tal de centralitzar el catàleg d’ajuts i donar cobertura legal a les subvencions adients, el que permetria resoldre problemes tals com ajudar a les empreses a obtenir llicències o fer reformes, garantir l’èxit de les comunicacions prèvies, etc.

Propostes d'inversió: Construcció d'una central d'autobusos i nou parc infantil al Pi Rodó

En l’apartat d’inversions, els populars proposen pressupostar el projecte i construcció d’una Central d’Autobusos al costat de la nova estació de tren, i dotar de partida la despesa que suposarà la urbanització de la trama urbana que quedarà una vegada es desmantelli l’antiga infraestructura ferroviària. D’altres propostes fan esment a un nou parc infantil a la zona del Pi Rodó, l’adquisició de nou enllumenat de Nadal o millorar la dotació dels recursos del departament d’informàtica, que pateix incidències tècniques reiterades tot i que sobre ell recau el pes del nou model de gestió digital pública. Chatelain afirma que estarien disposats a votar a favor del pressupost si aquestes propostes s’incorporessin de forma "realista i creïble".

Comenta aquest article